Ce pensie primește Horia Moculescu, după o viață petrecută pe scenă. Cum reușește, de fapt, artistul să se întrețină

Data publicării:
Horia Moculescu, foto TVR
Descriere foto: Horia Moculescu, foto TVR

Horia Moculescu nu se mândrește deloc cu pensia primită lunar de la statul român.

Horia Moculescu este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori din țara noastră, având o activitate artistică de peste 40 de ani. Însă, ca și mulți alți artiști de la noi din țară, acesta nu este deloc împlinit cu suma de bani pe care o primește lunar de la statul român. Ajuns la vârsta de 85 de ani, Horia Moculescu ar trebui să se întrețină cu suma 2.000 de lei, căci aceasta este pensia pe care o încasează lunar, bani din care trebuie să-și asigure atât traiul zilnic, cât și tratamentele pentru problemele de sănătate pe care le are în prezent, notează wowbiz

Totuși, chiar dacă a ieșit la pensie de ceva timp, Horia Moculescu nu reușește să stea departe de lumea artistică, lucru care-l ajută să-și mai rotunjească uneori venitul. Așadar, dacă este invitat într-o emisiune pentru rolul de jurat, suma pe care acesta o va încasa va fi între 300 și 1000 de euro, în funcție de mai multe criterii care sunt decise de către acesta. 

Te poate interesa și: Horia Moculescu are un nepot în Germania. „Este singura amintire de la fiul meu”. Cum arată și cu ce se ocupă tânărul

Cum și-a făcut Horia Moculescu debutul în lumea artistică

Recent, Horia Moculescu vorbea despre debutul său în lumea artistică.

„Prima mea apariţie la Televiziunea Română a fost în 1957. Eram student la Petroşani şi cântam la acordeon. Venisem la un festival studenţesc, care se transmitea în direct”, a dezvăluit el  la „Rețeaua de idoli”.

Artistul a învățat să cânte la pian încă de la vârsta fragedă de șase ani, iar în trei zile a învățat să stăpânească extrem de bine și acordeonul.

„Aveam șase ani și deja cântam la pian. Tatăl meu era pe front și un subaltern avea o datorie la el. Omul a venit cu un acordeon nou, luat din magazin și a spus: „Poftiți domnule căpitan, vă fac un cadou pentru copil. Așa m-am trezit cu un acordeon. Mama a fost împotrivă, dar așa de ușor cântam la acordeon după trei-patru zile, încât o soră a bunicii, care venise în vizită la noi și pe care m-am dus s-o întâmpin cu acordeonul, a spus: „Vai, Midia, asta lăutar ajunge!”, a mai spus asrtistul. 

Citește și: Horia Moculescu, prima reacție după ce fosta soție și-a făcut cont pe o platformă pentru adulți

Cu ce probleme de sănătate se confruntă artistul

Horia Moculescu se confruntă cu mai multe probleme de sănătate, în urmă cu ceva timp artistul fiind și internat în spital, pentru anumite afecțiuni. Acesta este și motivul pentru care a renunțat la țigări, în urmă cu mai bine de 20 de ani, după cum spunea chiar el, într-un interviu acordat în urmă cu mai mult timp. Totuși, în ciuda acestor probleme, artistul rămâne mereu cu o atitudine pozitivă și privește cu optimism către viitor. 

''Am niște probleme de BPOC, înseamnă o boală de plămâni din cauza fumatului excesiv de pe vremuri. Nu mai fumez de 20 și ceva de ani. Trebuie să-mi completez oxigenul cu oxigen dintr-un aparat. Asta este tot'', a mărturisit Horia Moculescu la Antena Stars, în urmă cu ceva vreme.

Te-ar putea interesa și: Mihai Bendeac revine în televiziune! Cu ce post TV a semnat acesta, după ce a plecat de la Antena 1



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel