Ce NU trebuie să mâncăm de Dragobete. Chef Joseph Hadad: „Întâlnirea romantică să se termine cu probleme digestive”

Data publicării:
Sursa foto: unsplash.com
Descriere foto: Sursa foto: unsplash.com

Chef Joseph Hadad a dezvăluit ce nu trebuie să mâncăm la cina de pe 24 februarie. 

Cina de Dragobete este foarte importantă pentru multe cupluri care își doresc să celebreze dragostea românește. Așadar, atât femeile, dar și domnii, se gândesc deja la câteva preparate mai sofisticate cu care să-și surprindă partenerul în această zi deosebită. Chef Joseph Hadad vine în ajutorul tuturor și dezvăluie care sunt alimentele pe care ar trebuie să le evităm în ziua de 24 februarie. 

„Știm cu toții despre mâncărurile afrodisiace, și probabil că deja v-ați făcut comanda de stridii pentru cina de Dragobete. Dar stridiile nu sunt, de fapt, cea mai bună mâncare pentru o astfel de ocazie.

Dar care este problema cu „scoicile iubirii”? Nu aceea că nu s-a dovedit științific că ar stimula libidoul (deși zincul pe care îl conțin ajută la producția de testosteron), ci aceea că atunci când sunt consumate crude, pot provoca îmbolnăviri. Bacteriile care se găsesc în mediul lor natural și care proliferează în condiții de păstrare ușor precare pot cauza indigestii foarte neplăcute, mai ales celor cu un sistem imunitar mai scăzut. Și nu ați vrea ca întâlnirea romantică să se termine cu probleme digestive, nu-i așa?”, a dezăluit chef Joseph Hadad pe blogul său personal.

Te-ar putea interesa și: Cum să pregătești bruch-ul perfect la tine acasă. Chef Joseph Hadad: „Câteva rețete delicioase și ușor de pregătit în bucătăriile proprii”

Usturoiul, de evitat de Dragobete

Nici usturoiul nu trebuie să fie o opțiune pentru această zi, spune chef Joseph Hadad, întrucât seara se poate termina destul de rău, mai ales dacă acesta nu este gătit. 

„Și usturoiul se spune că are proprietăți afrodisiace datorită substanțelor conținute ce se presupune că stimulează fluxul sanguin în zona genitală. Însă până să ajungă acolo, trece prin tractul digestiv și își lasă amprenta nu tocmai plăcută pentru partener. Așa că dacă e cu usturoi, măcar să fie gătit, astfel încât să se diminueze aroma prea puternică.”, a continuat el.

Citește și: Cum se decongelează corect creveții. Mulți oameni greșesc: „Acest mod va favoriza dezvoltarea bacteriilor”

„Migdalele induc o relaxare excesivă, dar și melatonină”

De asemenea, trebuie să excludem din meniu migdalele, dar și cafeaua. Chiar dacă primele pot părea extrem de sănătoase, efectele pe care le vor produce asupra partenerului nu vor fi deloc plăcute.

„De asemenea, o idee nu tocmai bună este și includerea migdalelor în cina de Ziua Îndrăgostiților. Deși sunt alimente foarte sănătoase, pline de nutrienți, printre aceștia se numără și triptofanul și magneziul, care au un rol tranchilizant la nivelul sistemelor muscular și nervos, adică induc o relaxare excesivă, dar și melatonină, care ajută la un somn mai bun. Care, oricât de plăcut ar fi, parcă nu e tocmai cel mai recomandat să te ia în timpul cinei.

Pe de altă parte, nici reversul nu este tocmai potrivit, adică nici cafeaua nu este recomandată. Dincolo de faptul că poate să provoace agitație, se știe că aceasta este diuretică și poate chiar stimula digestia, așa că o cafea după cină te poate trimite în repetate rânduri la toaletă. Iarăși, ceva nu tocmai romantic pentru acea seară specială.”, a mai spus el. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play



pixel