Cum să pregătești bruch-ul perfect la tine acasă. Chef Joseph Hadad: „Câteva rețete delicioase și ușor de pregătit în bucătăriile proprii”

Data publicării:
Joseph Hadad, sursa foto Facebook, pexels.com / colaj Spectacola
Descriere foto: Joseph Hadad, sursa foto Facebook, pexels.com / colaj Spectacola

Chef Joseph Hadad a oferit câteva alternative excelente de savurat la brunch. 

Toată lumea iubește brunch-urile, adică acele gustări pe care le luăm după micul dejun și care sunt, în ziua de astăzi, destul de sofisticate, dar și delicioase. Tocmai din acest motiv, mulți oameni aleg să le savureze la restaurant, din dorința de a nu da greș în prepararea lor. Chef Joseph Hadad sare în ajutorul nostru și ne dezvăluie cele mai simple alternative de brunch, pe care le putem prepara oricând acasă. 

„M-am gândit la câteva rețete delicioase și ușor de pregătit în bucătăriile proprii, astfel încât să vă bucurați de un brunch chiar din confortul casei voastre.

Salată de quinoa cu ciuperci coapte. Quinoa se fierbe. Ciupercilor tip champignon, dar cele maro, care sunt mai gustoase, li se scoate piciorușul și se așază pe foaie de copt pe tavă. Se stropesc cu sirop de arțar și se dau la cuptor până se înmoaie. Se lasă la răcit și se amestecă cu quinoa fiartă și răcită. Se adaugă frunze de busuioc proaspăt, nuci zdrobite grosier și cuburi de avocado. Se asezonează cu sare și piper.”, scrie chef Joseph Hadad, pe blogul său personal. 

Citește și: Cum poți include somonul afumat în diverse preparate. Chef Joseph Hadad: „Un adaos gustos în cele mai diverse mâncăruri”

Omleta cu spanac sau salata de scrubie, alternative de brunch delicios

Brunch-ul trebuie să se prepare relativ repede, iar rețetele oferite de bucătarul chef se încadrează întocmai în aceste standarde. 

„Omletă cu spanac. Spanacul se sotează. Eu prefer baby spanac, doar puteți folosi și spanac normal. Ceapa tocată jouline se sotează și ea. Se bat ouăle cu sare, piper, smântână și se face o omletă simplă. Se amestecă spanacul cu ceapa. Când omleta este gata, se pune deasupra amestecul de spanac. Puteți adăuga și un tip de brânză, fie parmezan ras, fie brânză de capră. Se îndoaie omleta, ca și când ar fi un sandviș, care apoi se taie și se împarte.

Salată de scrumbie afumată. Scrumbia afumată se rupe în bucăți mari și se stropește cu un sos făcut din zeamă de lămâie, capere, usturoi zdrobit, pătrunjel tocat și ulei de măsline. Se taie o roșie în jumătate și se stoarce sucul ei în mână deasupra scrumbiei. În final se așază sferturi de ou fiert. Poate fi servită ca atare sau salata aceasta pusă peste crostini sau rondele de orez expandat.”, a continuat el.

VEZI și: Cum se decongelează corect creveții. Mulți oameni greșesc: „Acest mod va favoriza dezvoltarea bacteriilor”

Pancakes americane pentru brunch

Nu în ultimul rând, chef Joseph Hadad oferă și o variantă dulce de brunch, dar care se situează în topul alegerilor românilor, în majoritatea restaurantelor. Este vorba despre clătitele americane, care pot fi simplu servite cu fructe. 

„Pancakes cu fructe. Se fac pancakes americane obișnuite. Separat se taie felii subțiri de ananas proaspăt. Se așază în straturi, un pancake, o felie de ananas, o lingură de dulceață de zmeură întinsă peste ananas, și apoi încă un strat la fel. Același lucru se poate face și cu clătite obișnuite. Tot așa, stratificat, sau în forma clasică de clătite. Pentru acestea, însă, ananasul se taie cubulețe și se sotează în unt cu puțin busuioc. Se adaugă această umplutură în clătite și deasupra se presară un pic din dulceața de zmeură.”, a mai spus acesta. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel