Ce nu ai voie să faci în biserică. Părintele Vasile Ioana a explicat care sunt regulile de conduită: „A venit o studentă și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni”

Data publicării:
Părintele Vasile Ioana, captură video PRO TV
Descriere foto: Părintele Vasile Ioana, captură video PRO TV

Părintele Vasile Ioana a explicat cum trebuie să te porți atunci când mergi la biserică, dar și care sunt regulile de conduită pe care nu ai voie să le încalci. 

Părintele Vasile Ioana a fost invitat în emisiunea„Vorbește lumea”, de la PRO TV, acolo unde a explicat care sunt regulile de conduită pentru mersul la biserică. Acesta a creionat câteva direcții clare, însă spune că cea mai importantă atitudine, este smerenia. 

VEZI ȘI: Cât costă Spovedania? Părintele Vasile Ioana, adevărul despre „plățile” bisericești: „Niciodată! Vă rog să faceți reclamație la Episcopie”


„Biserica este casa lui Dumnezeu pe pământ. (...) Tu când te duci într-o biserică, acolo te întâlnești cu Dumnezeu. Pentru noi, românii, după cum spunea Eminescu: „Biserica este mama neamului românesc”, iar Nicolae Iorga spunea: „Coloana vertebrală a neamului românesc”. Comportamentul nostru ar trebui să fie cum este comportamentul în fața unui împărat, cu sfială.Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin”, a declarat părintele Vasile Ioana, în emisiunea de la PRO TV.  

VEZI ȘI: E păcat să speli duminica? Părintele Vasile Ioana face lumină: „Dumnezeu nu e absurd. Nu ar trebui să înghițim tradiții prostești”


Greșeala pe care o pot face femeile


Mai mult, părintele a dat ca exemplu și îmbrăcămintea anumitor doamne sau domnișoare, amintindu-și de momentul în care o studentă „a oprit” rugăciunea enoriașilor prin vestimentația ei. Acesta sfătuiește femeile să aleagă haine decente pentru atunci când merg la biserică și să evite fustele scurte sau bluzele prea decoltate. 

VEZI ȘI: Părintele Vasile Ioana, sfaturi pentru armonie în familie. Cum să te înțelegi cu socrii: „E un subiect atât de greu”

 

„A venit o studentă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (...) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă. În biserică, femeia poate să atragă bărbatul, printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine. De aceea, le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice ca mesaj. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu”,  a continuat Vasile Ioana.  

 

VEZI ȘI: Ce îi sfătuiește părintele Vasile Ioana pe tinerii care vor să se căsătorească: „Vezi cum este la ceartă, la dispute, dacă este aspru la mânie”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel