Ce este dieta psihobiotică și cum ajută la reducerea stresului. Rezultatele s-au văzut din prima lună

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Dieta psihobiotică este una cu rezultate în reducerea stresului. Care sunt alimentele recomandate în această dietă.

Stresul este unul dintre factorii declanșatori pentru o serie de afecțiuni, atât fizice, cât și psiho-emoționale, motiv pentru care trebuie acordată o atenție deosebită acestui aspect.

Specialiștii recomandă, pe cât posibil, reducerea sau chiar eliminarea stresului din viața noastră, însă acesta este un lucru destul de greu de realizat, însă nu imposibil. Pentru unii exercițiile fizice sau găsirea unor activități care să le aducă un dram de bucurie și mulțumire sufletească sunt de ajuns, pentru alții meditația este un lucru care îi pune pe un făgaș normal.

Potrivit unor studii realizate de APC Microbiome Ireland, alimentele pe care le consumăm pot avea un impact major în acțiunea noastră de a face față stresului, notează Science Alert.

Dieta psihobiotică, factor de reducere a stresului


Acest studiu a fost realizat pe un eșalon de 45 de persoane sănătoase, cu vârste cuprinse între 18 și 59 de ani, din care mai bine de jumătate erau femei. Mai mult, dieta celor din studiu era una săracă în fibre.

Aproximativ jumătate dintre ei au primit o dietă concepută de nutriționistul Kirsten Berding, care să crească cantitatea de alimente prebiotice și fermentate pe care le consumau. Această dietă este cunoscută sub numele de dietă ”psihobiotică”, deoarece includea alimente care au fost legate de o mai bună sănătate mintală.

 

Acest grup a beneficiat de o sesiune de educație individuală cu un dietetician atât la începutul, cât și la jumătatea studiului.

Astfel, aceștia au beneficiat de 6-8 porții de fructe și legume, bogate în prebiotice, 5-8 porții de cereale pe zi și 3-4 porții de luminoase pe săptămână. În plus au putut include în meniu și 2-3 porții de alimente fermentate.

De partea cealaltă, cei din grupul cu dieta de control au primit doar sfaturi dietetice generale, bazate pe alimentele sănătoase.

Citește continuarea pe DC Medical.

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel