Câte cafele poți bea pe zi. Dr. Mihail: „Acest număr deja ne alarmează”. Beneficiile pe care le au asupra organismului

Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

 Dr. Mihail a vorbit despre beneficiile pe care le poți obține în urma consumului de cafea.

Extrem de multe persoane nu-și pot începe diminețile și nu pot intra în rutina zilnică până nu savurează în liniște o cafea. Totuși, această băutură a tot fost pusă sub semnul întrebării de-a lungul timpului, când mai multe persoane își făceau griji cu privire la faptul că aceasta poate dăuna sănătății. Pentru a pune capăt acestor întrebări, Dr. Mihail a vorbit pe larg despre beneficiile cafelei, dar și despre cantitatea recomandată pe care o putem consuma zilnic.

„Aș vrea să vorbim despre cafea. Cafeaua este, de fapt, băutura cu cei mai mulți antioxidanți din lumea asta. Cea mai desă întrebare este „Câte cafele avem voie să bem pe zi?”. Câte credeți? Studiile spun că până la 5 cafele pe zi ne aduc foarte multe beneficii. De exemplu, este un studiu care spune că consumul a cafele pe zi demonstrează că ele îți scad mortalitatea din orice cauză cu 17%, adică oamenii care beau 3 cafele pe zi, față de cei care nu beau deloc, mor cu 17% mai puțin.

Un alt studiu spune că dacă depășim aceste 5 cafele pe zi și mergem spre 6, acest număr deja ne alarmează. Ne crește riscul de face boli cardiovasculare cu 23%, care este mult.”, a declarat Dr. Mihai, în cadrul emisiunii MediCool.

VEZI și: Regula de aur când bei alcool. Cum protejezi ficatul. Dr. Mihail: „Știu că este greu”

Care este doza maximă de cofeină pe zi

Totuși, Dr. Mihail atrage atenția asupra faptului că nu doar cafeaua conține cofeină, ci există extrem de multe alimente ce conțin această substanță. În acest sens, doctorul trage astfel un semnal de alarmă cu privire la doza zilnică recomandată.

„Acum mă gândesc ce înseamnă de fapt 5 cafele. Cofeină avem inclusiv în ceai, o cană poate conține până la 40 mg, iar doza maximă de cofeină pe zi este de 400 de mg.”, a continuat el.

„Trebuie să fim foarte atenți și la dimensiunea cafelei. Una este dacă ne referim la o ceașcă mică sau o cană mare. Noi vorbim de cafele mici.”, a spus și Carmen Brumă.

Citește și: Leguma minune care conține o cantitate uriașă de fier. Oana Cuzino: „Are chiar ceva mai mult decât carnea roșie”

„Fiți atenți la produsele pe care le mâncați”

Cafeaua are un motiv în plus pentru care poate fi consumată, întrucât are zero calorii, mai spune Dr. Mihail. Cu toate acestea, Carmen Brumă trage un semnal de alarmă cu privire la consumul acestei băuturi în rândul femeilor gravide.

„Dacă ai băut ceai, ai mai mâncat niște ciocolată, ai mai adăugat niște cofeină, fiți atenți la produsele pe care le mâncați, pentru că multe au cofeină adăugată. Cafeaua își păstrează toate beneficiile chiar și în forma decofeinizată și cafeaua are și zero calorii, putem să bem câtă vrem, nu ne îngrașă”, mai spune Dr. Mihail.

„Grijă mare la femeile însărcinate, care ar putea să mențină cantitatea sub 300 mg. Dacă o limitezi, nu este nicio problemă.”, dezvăluie Carmen Brumă.

Te-ar putea interesa și: Alimentul care produce riduri. Îl consumăm în cantitate mare. Dr. Mihail: „Renunță, pentru a avea mai puține riduri”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 28 aug 2023, 13:38 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience