Regula de aur când bei alcool. Cum protejezi ficatul. Dr. Mihail: „Știu că este greu”

Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video Youtube/ Doctor Mihail

Dr. Mihail a vorbit despre efectele negative pe care alcoolul le are asupra organismului nostru.

Doctor Mihail a vorbit pe rețelele de socializare despre impactul negativ pe care alcoolul îl poate avea în viața noastră. Chiar dacă specialistul respinge total ideea de a consuma aceste băuturi, acesta este conștient, în aceeași măsură, de faptul că oamenii obișnuiesc să consume diferite băuturi alcoolice, fie la anumite evenimente importante, fie seara, acasă, la un film bun și cu persoana iubită. În acest sens, dacă și tu te încadrezi în această categorie, trebuie însă să știi care este regula de aur, când vine vorba de consumul de alcool, care, potrivit Dr. Mihail, va ajuta ficatul să proceseze mult mai bine alcoolul și, deci, să nu se degradeze în timp.

„În realitate, chiar nu merită să bei alcool, dar dacă totuși vrei să faci asta, există o modalitate de a o face puțin mai sigur. Acum, dacă vrei să respecți o singură regulă din acest protocol, cea mai importantă este aceasta de a bea un singur pahar de alcool pe oră. Știu că este greu și că nu vrei să te uiți mereu la cronometru, dar paharul pe oră este regula de aur. Al tău ficat poate procesa un singur pahar pe oră, asta însemnând 400 ml de bere sau 150 ml de vin sau 40 ml de tărie. Așa că poți să bei, alege tu ce vrei, dar fixează fix paharul pe oră. Dacă-ți iei un pahar de bere, întinde-o pe jumătate de oră, iar după hidratează-te cu apă. Dacă este un pahar de tărie, îi poți pune multă gheață și așa să-l întinzi. Dacă respecți această regulă, practic dai timp ficatului să proceseze.”, a spus doctorul Mihail pe TikTok.

Citește și: Alimentul care produce riduri. Îl consumăm în cantitate mare. Dr. Mihail: „Renunță, pentru a avea mai puține riduri”

Persoanele care nu ar trebui să consume deloc alcool

Există totuși și o categorie de persoane cărora le este strict interzis să consume alcool, spune Dr. Mihail. Este vorba despre oamenii care au deja probleme cu ficatul, cei care au un ficat gras și care vor avea serioase probleme de sănătate, dacă vor adăuga și aceste băuturi în meniul zilnic. De aici și până la ciroză sau cancer mai este doar un pas, explică Dr. Mihail.

„Alcoolul îți distruge ficatul, pentru că este toxic. Dacă bei mult, el se duce direct în ficat, nu este niciun alt țesut care să-l descompună. Cu cât bei mai mult alcool, cu atât ficatul ăla va fi mai avariat. Asta e cu atât mai important pentru persoanele care au ficat gras, care e deja bolnav, pentru că poate mănânci deja mult, un exces caloric, care se depune deja pe ficat și el este gras și lucrează greu. Persoanele care au deja problemele cu ficatul, le este absolut interzis alcoolul, pentru că următorul pas este ciroza, care este reversibilă, iar singurul tratament este transplantul. 4% din cancerele de pe acest pământ sunt cauzate de alcool.”, a mai spus el.

VEZI și: Ceaiul și cafeaua, inamicii dietei. Dr. Mihail trage un semnal de alarmă: „Aș vrea să nu mai bei”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Dată: 18 aug 2023, 13:59 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience