Recunoașteți personajul? Este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi de la noi din țară

Data actualizării: | Data publicării:

Băiețelul din imagine are propriul restaurant în Capitală, dar este și juratul unei competiții culinare celebre.

Băiețelul din imagine s-a născut la data de 20 iulie, 1972 la Constanța. Acesta este unul dintre cei mai cunoscuți bucătari chefi din România, care s-a făcut foarte cunoscut în cadrul unui show TV. Încă din copilăria a fost pasionat de bucătărie, astfel încât nu s-a văzut niciodată să facă altceva. Pasiunea a moștenit-o chiar de la bunica lui, care îi pregătea diverse preparate și l-a inspirat, treptat. 

„Bunica mi-a arătat în copilărie ce înseamnă mâncarea cu gust și toate preparatele ei mi-au rămas în suflet. Țin minte că gătea la începutul săptămânii mâncare de cartofi și fasole scăzută, care sâmbăta se transforma în fasole bătută. La desert aveam faimoasa prăjitură cu bulion, preferata mea. Nu avea mult timp sau multe ingrediente la dispoziție, dar reușea să ne pună pe masă rețetele ei de suflet, rețete pe care le-am dus mai departe cu mine până în ziua de azi”, povestea băiețelul din imagine, potrivit stiridirecte.ro

Prima dată când băiatul din imagine era decis să devină bucătar a fost la vârsta de 16 ani. Acesta a făcut diferite meserii, până să obțină titlul cu care se mândrește astăzi, precum curățenie, manipulare marfă sau curățatul legumelor. Patru ani mai târziu însă, acesta a plecat pe un vapor ca stewart, după care a plecat Germania, când a fost angajat la un restaurant celebru. De aici, și până la o carieră de succes, a mai fost doar un pas. 

Când vine vorba de familie însă, celebru bucătar mai are încă o soră, Carmen. Chiar dacă are vârsta de 50 de ani, acesta nu este căsătorit, însă în prezent trăiește o frumoasă poveste cu o femeie cu 18 ani mai tânără decât el.

Recent, acesta și-a deschis și propriul restaurant în Capitală, pe care se chinuia de ceva timp să-l inaugureze. 

După cum probabil deja v-ați dat seama, în fotografie este nimeni altul decât Cătălin Scărlătescu!

Cătălin Scărlătescu și-a deschis de curând propriul restaurant

Cătălin Scărlătescu și-a deschis recent propriul restaurant în Capitală. Celebrul bucătar chef de la Antena 1 a fost prezent în cadrul podcastului realizat de Speak pe Youtube recent, unde a dezvăluit mai multe informații inedite despre modul în care manageriază locația. Prima regulă pusă angajaților săi este faptul că aceștia nu vor primi un salariu fix, ca în restul locațiilor. Cătălin Scărlătescu a găsit astfel o modalitate inedită prin care speră că-și va motiva angajații să scoată cele mai perfecte farfurii și să aibă grijă cât mai multă de locația sa.

„În restaurantul meu nu va mai exista salariu. Nu le dau bani, nu le dau. Le dau procent. Dă-mi posibilitatea să-ți dau cât... 10.000, 20.000. Ia 30.00, ia tu mult, cât vrei, că dacă iei tu mult, iau și eu mult. Îți dau posibilitatea să fii coproprietar în restaurantul muncit de mine, clădit de mine, construit de mine. Fiind cumva și al tău, te interesează mult mai mult ca farfuria care iese să fie superbă, fantastică.”, a declarat Cătălin Scărlătescu, în cadrul podcastului realizat de Speak.

Cătălin Scărlătescu, rețetă specială de sandviș cu ton: „Să nu-l faceți niciodată uscat. Nimănui nu o să-i placă”

„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil”

Mai mult, Cătălin Scărlătescu le-a impus reguli stricte angajaților săi, care nu au dreptul la pauză, în timpul programului de muncă. Bucătarul chef nici nu vrea să audă ca personalul să-și petreacă timp pe telefon sau în pauza de țigară. Și aici acesta a găsit o modalitate foarte bună prin care speră că va obține eficiență.

„La mine în restaurant nu există pauză, fumat, nu există telefon mobil la personal. Legal, trebuie să-i țin  9 ore la muncă, o oră pauză. Îi rog să vină la ora 16:00 toți stați în fața ușii o oră, nu intrați înăuntru, vă faceți ora de pauză afară și începeți programul cu ora de pauză, după care am intrat înăuntru și muncă. Asa înseamnă disciplină, muncă, nu poți să faci restaurant fumând și vorbind la telefon.”, a continuat bucătarul chef.

Cătălin Scărlătescu - Rețetă de post: Paste cu pesto de busuioc și rucola



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel