Cătălin Botezatu a învins cancerul. Cum l-a schimbat boala: „Am crezut că doar Dumnezeu mă poate salva, și așa s-a și întâmplat”

Data publicării:
Cătălin Botezatu, captură video Youtube
Descriere foto: Cătălin Botezatu, captură video Youtube

Cătălin Botezatu a vorbit despre lupta cu cancerul și despre cum l-a schimbat diagnosticul. 

Cătălin Botezatu a trecut printr-o mare cumpănă în trecut, când s-a confruntat cu probleme serioase de sănătate. Celebrul designer a fost diagnosticat cu cancer la colon și a trecut prin cinci operații grele. Acesta a apelat la ajutorul medicilor specialiști a unei clinici din Turcia și, chiar dacă știa că este pe mâini bune, designerul tot a cedat, la un moment dat.

„Da… A fost momentul în care am primit acest diagnostic de cancer. Am trecut prin cinci operații, iar atunci am crezut că doar Dumnezeu mă poate salva, și așa s-a și întâmplat. În cazul bolnavilor de cancer sau al celor care au boli foarte grave contează în procent de 50 la sută moralul, puterea. Restul ține de tehnologie, tratament și profesionalismul medicilor. În urmă cu câțiva ani, am avut și probleme cu inima, am cinci stenturi. Se pare că la mine cifra cinci are o însemnătate specială. Dar am trecut prin toate cu optimism, chiar și printr-o pancreatită acută”, a declarat Cătălin Botezatu pentru Viva.

Cătălin Botezatu a încercat să se sinucidă: „Au fost momente de slăbiciune.” Motivul pentru care a vrut să își ia viața


Cum l-a schimbat boala


„Când eram pe patul de spital, chiar mă gândeam că acest diagnostic mă va face foarte egoist, pentru că am avut foarte mult timp să mă gândesc la tot și la toate. Dimpotrivă, am devenit mai bun, mai apropiat de oameni, chiar dacă sunt mai puțin credul. Am făcut și atunci o a doua selecție a oamenilor care merită atenția mea cu adevărat. Am realizat atunci că timpul este foarte prețios și am decis să îl acord oamenilor din jurul meu care merită”, a mai spus designerul.

„Pietre, sclipici, luciu”. Cătălin Botezatu, ținuta perfectă pentru Crăciun și Revelion. Ce se va purta în 2023: „E trendul pe anul viitor”


Cătălin Botezatu, detalii cutremurătoare din lupta cu cancerul: „Eram ciuruit, efectiv. „Mor?” Le ziceam la fete”


Cătălin Botezatu a dezvăluit detalii dureroase din perioada în care se confrunta cu cancerul la colon.


„La boli de genul ăsta, cel mai important e să crezi în Dumnezeu și să fii tu foarte puternic. Contează să fii tu foarte optimist, foarte pozitiv, să crezi, să îți dorești să trăiești. Restul o fac medicii și aparatura de performanță, altfel nu reușești. Am văzut oameni care au avut operații mult mai ușoare, dar din cauza psihicului, au murit. E grav! Dar am trecut și am trecut destul de greu. Un an de zile a fost groaznic, eu nu prea stau bine cu venele.

Eram ciuruit, efectiv. Când vedeam că trebuie să mai îmi facă o altă gaură să mi se ia sângele. În fiecare dimineață mi se lua sânge, eram monitorizat. Spitalele în care am fost eu le numesc spitale tip NASA, sunt ceva extraordinar, dar datorită lor sunt aici”, a mărturisit Cătălin Botezatu, în emisiunea După faptă și răsplată, moderată de Cristina Șișcanu, la Metropola TV.

VEZI și: Cătălin Botezatu a desemnat cea mai bine îmbrăcată româncă. Cine l-a dat pe spate pe designer

 

Operația a durat aproximativ șase ore


Cătălin Botezatu a stat pe masa de operație timp de șase ore, în care a fost aproape conștient de lucrurile care i se întâmplau. Acesta era destul de speriat de acea operație, motiv pentru care le întreba constant pe asistente dacă va mai trăi. Din fericire, celebru designer a urmat toată schema de tratament pe care o impune această boală și s-a recuperat total.

Totuși, în prezent, acesta se confruntă cu probleme cardiace, motiv pentru care are montate cinci stenturi la inimă. 

„Mor? Spuneți-mi, le ziceam la fete, iar ele îmi ziceau că nu mor. Operația a durat șase ore și a fost aproape pe viu.”, a mai declarat Cătălin Botezatu, în cadrul emisiunii. 

„Oamenii mă văd mereu cu zâmbetul pe buze”. Cătălin Botezatu se destăinuie. Cum arată „fericirea” celebrului designer / EXCLUSIV

Cătălin Botezatu urmează un regim alimentar strict

Din cauza problemelor de sănătate cu care s-a confruntat în trecut, dar care îi mai dau bătăi de cap și astăzi, Cătălin Botezatu se ghidează în fiecare zi după un regim alimentar destul de strict. Dacă înainte, avea câteva alimente pe care le consuma frecvent, acum designerul abia dacă se mai atinge de ele. 

„Nu mănânc prăjeli deloc, nu mănânc carne în general ... mă rog, mănânc carne de vită foarte rar, deși înainte mâncam foarte multă carne de vită. Am zis că fac pauza asta acum, ca să pot să mănânc de Crăciun. Mănânc mai multe fructe. E foarte greu. Am eliminat multe plăceri culinare. Nu mănânc dulce, înainte rupeam prăjiturile, acum mai puțin. Asta nu înseamnă că le-am eliminat de tot.”, a mărturisit Cătălin Botezatu, la Antena Stars.

Cătălin Botezatu spune că se simte foarte bine și că respectă cu grijă regimul alimentar. 

„Sunt ok, că dacă n-aș fi, nu aș ieși. Am grijă de mine, de regimul meu, pentru că trebuie să țin regim. (...) Mă odihnesc atât cât pot să mă odihnesc.”, a mai spus designerul.

Femeile cu care Cătălin Botezatu își dorește o aventură: „Am luat numai top. La rege trag regine”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel