Carmen Brumă le întinde o mână de ajutor tinerilor. Mesajul prin care dorește să tragă un semnal de alarmă : „Ai senzația că nimic nu-i interesează”

Sursă foto: Unica/ Fresh by UNICA
Descriere foto: Sursă foto: Unica/ Fresh by UNICA

Carmen Brumă dorește să le trimită un mesaj tinerilor care întâmpină această problemă.

Carmen Brumă, în vârstă de 46 de ani, arată la fel de bine ca la 30 de ani. Partenera lui Mircea Badea a învățat de-a lungul timpului cum să aibă grijă de ea nu doar pentru a arăta bine, ci și pentru a duce o viață sănătoasă. Recent, a lansat un nou program dedicat slăbirii, nutriției, mișcării și informării pentru femeile care doresc să facă față tranziției de vârstă 35-69. Acum, Carmen Brumă și-ar dori să poată realiza același lucru și pentru adolescenți.

Invitată în emisiunea Fresh by UNICA, Carmen Brumă a vorbit despre importanța sportului în viața unei persoane, despre campania pe care a desfășurat-o în școli, promovând alimentația sănătoasă, și despre problema cu greutatea pe care a avut-o în copilărie.

Tinerii sunt tot mai interesați

Carmen Brumă a inițiat o campanie în școlile din România, unde a discutat cu elevii despre importanța unei alimentații sănătoase. Reacția pozitivă a acestora a impresionat-o atât de mult încât Carmen își dorește să creeze un program de slăbire și pentru adolescenți.

„Cu partenerii mei de cursă lungă am făcut o campanie în școli în cadrul cărora m-am întâlnit cu copii de diverse vârste, dar în special din zona de preadolescenți și am vorbit cu ei despre ce înseamnă alimentație sănătoasă, slăbit și așa mai departe. Plecând, evident, de la experiența mea personală. Și am observat că au rezonat incredibil. Mă și gândeam: „mă duc acum la copiii ăștia și habar nu au cine sunt, ce le spun eu”. Ei, în momentul în care începeam, le arătam poza și le povesteam, vedeam cum sunt din ce în ce mai interesați și cum sunt dornici să afle și alte informații”, a povestit Carmen Brumă, potrivit Fresh by UNICA.

Tinerii sunt dispuși să fie ajutați, cu comunicarea potrivită

Pe de altă parte, Carmen Brumă este de părere că adolescenții se confruntă adesea cu kilogramele în plus, dar se arată deschiși să primească ajutorul necesar.

„Cred că generația aceasta are clar problema kilogramelor, se vede cu ochiul liber. Dar cred că dacă găsești o cale de comunicare bună, potrivită, cu ei, vor fi foarte interesați de acest capitol al întreținerii. Ai senzația că nimic nu-i interesează, că nu au de gând să asculte, că nu face parte din preocuările lor. Eu cred că dacă găsești calea de comunicare protrivită poți să le captezi atenția și vor înțelege exact de ce trebuie să facă lucrul ăsta”, este de părere Carmen Brumă, confrom sursei citate.

Sportul, pasiunea fără de care nu poate fi ea

De-a lungul mai multor ani, sportul a devenit o componentă esențială în viața lui Carmen Brumă, care a adoptat un stil de viață sănătos după ce s-a confruntat personal cu problema kilogramelor în plus.

„(Pasiunea pentru sport) a venit cumva mână în mână cu cea pentru nutriție pentru că a pornit de la experiența mea personală cu kilogramele în plus. Mult timp am făcut greșeli, inclusiv de a face sport excesiv. Îmi amintesc că aveam perioade, în adolescență când încercam să slăbesc, în care nu mâncam mai nimic și încercam să fac sport intens. Intens și de lungă durată. Și evident că eșuam lamentabil. La 2 zile mă găseai în frigider. La un moment dat când m-am săturat să greșesc, obosisem să tot greșesc, am zis că trebuie să învăț exact cum se face. Și m-am dus la școală și am învățat și am aplicat și recunosc că pentru mine, în momentul de față, sportul nu este numai o modalitate care mă ajută să mă mențin și să arăt bine. E ca un soi de mers la psiholog. E un excelent factor de echilibru în viața mea. E modul în care eu mă relaxez. Poate fi inclusiv un soi de meditație. Și poți să ai beneficiile pe care le ai în urma meditației, cu condiția să îl aprofundezi zilnic”, a dezvăluit Carmen Brumă, potrivit sursei citate.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 08 iul 2023, 10:50 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience