Care sunt simptomele sevrajului de zahăr. Cum gestionezi renunțarea la dulce

Data publicării:
Foto Unsplash/ autor Sharon McCutcheon
Descriere foto: Foto Unsplash/ autor Sharon McCutcheon

Reducerea consumului de zahăr vine cu o serie de beneficii pe termen lung, dar și cu provocări pe termen scurt, prin gestionarea ”sevrajului” de zahăr.

Consumul excesiv de zahăr poate duce la obezitate, diabet și boli cardiovasculare, astfel că pe termen lung, reducerea acestuia din alimentație poate să vină cu o serie de beneficii, precum pierderea în greutate, îmbunătățirea sănătății dentare, respectiv cu reducerea riscului de diabet sau de boli de inimă. Totodată, pe termen scurt, renunțarea șa zahăr duce adesea la simptome similare sevrajului de zahăr.

Simptomele obișnuite ale sevrajului de zahăr includ pofta și oboseala, dar, în unele cazuri, oamenii se confruntă cu iritabilitate, dispoziție depresivă și alte simptome nedorite. Pentru persoanele care urmează diete foarte sărace în zahăr, cum ar fi dieta ketogenică, sevrajul de zahăr se poate simți atât de sever și neplăcut încât este denumit "gripa keto", scrie Very Well Mind.

Dacă încercați să reduceți zahărul din dieta dumneavoastră, poate fi util să înțelegeți ce fel de simptome ați putea experimenta și cât timp vor dura. Haideți să explorăm unele dintre aceste simptome, calendarul retragerii zahărului, de ce renunțarea la zahăr este atât de dificilă și ce puteți face pentru a vă simți mai bine până când simptomele sevrajului zahărului se estompează.

Simptomele sevrajului de la zahăr

Reducerea zahărului din dieta ta poate avea ca rezultat o serie de simptome, atât fizice, cât și mentale. Natura și severitatea acestor simptome variază de la o persoană la alta. Ele pot dura câteva zile sau câteva săptămâni. Dacă reduceți zaharurile adăugate din alimentația dvs vă veți confrunta cu:

- Anxietate

- Modificări ale tiparelor de somn

- Stare de spirit depresivă

- Dificultăți de concentrare

- Amețeli sau senzație de amețeală

- Oboseală

- Poftă intensă de ceva dulce

- Poftă intensă de alți carbohidrați, cum ar fi chipsuri sau paste făinoase

- Iritabilitate

- Greață.

Citește continuarea pe DC Medical. Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience