Care sunt cele mai bune antibiotice naturale și de ce trebuie evitată ciocolata. Medic: Un deliciu pentru bacterii

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Care sunt alimentele care ne cresc imunitatea și de ce trebuie evitată ciocolata atunci când suntem răciți.

O alimentație sănătoasă și echilibrată poate contribui la creșterea imunității, atât de necesară mai ales în sezonul rece, dar mai ales în această perioadă în care infecțiile respiratorii afectează un număr mare al populației.

Pentru a nu experimenta în niciun fel infecțiile sezoniere, dar nici COVID-19, în oricare dintre mutațiile sale, susține nutriționistul Simona Carniciu, ”există un secret”, acela de a avea imunitatea pusă la punct.

”Avem două variante: ne facem un salt și o sporim cu vaccin, și atunci vom avea țintit pe ceea ce ne-am vaccinat sau partea cealaltă, să avem o imunitate foarte bună, pentru că de obicei avem o imunitate foarte scăzută, din cauza stilului de viață, din cauza stresului.

Nu este ca și cum acum ne-o sporim, ci doar o aducem la funcționarea ei corectă”, a declarat dr. Simona Carniciu, expert în boli metabolice și nutriție, la Antena 3.

Potrivit specialistului este important să avem un microbiom intestinal foarte sănătos și echilibrat, căci de acolo se pornește creșterea imunității.

”Ne trebuie legume și fructe care ne ajută. Nu trebuie să uităm de condimente, care sunt la fel de interesante din punct de vedere al antiinflamatorilor, al substanțelor antioxidante, care ne ajută. Mai sunt unele antivirale, antibacteriene, antifungice. Sunt 8000 de plante, legume, fructe, care au în compoziția lor probabil de 20-30 de ori mai multe substanțe care acționează într-un sens benefic pentru noi, care se numesc fitonutrienți”, a mai spus Carniciu.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel