Care este legătura dintre calorii și dulciuri în timpul dietelor. Pleșea: Din păcate acestea ne îngrașă

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Cum să combinăm alimentele sănătoase astfel încât să nu mai fugim după dulciuri. ”Pe termen lung ele ne fac rău”, afirmă nutriționistul.

Îți dorești să mai scapi de câteva kilograme, însă întreaga dietă îți este dată peste cap de combinațiile alimentare pe care le faci, la care mai adaugi și o fugă după ”ceva dulce”, acel ceva care să își dea surplusul de energie.

Doctorul Ruxandra Pleșea, medic nutriționist, diabet și boli metabolice, a prezentat câteva dintre combinațiile alimentare, aparent sănătoase, dar care nu ajută la slăbit, deși aceste alimente luate separat sunt considerate bune și sănătoase. Mai mult decât atât, medicul a precizat de ce ”dulcele” ne poate sabota dieta.

”Creierul omului este făcut să caute gustul de dulce, pentru că noi așa am supraviețuit, ce era amar era otrăvitor, ce era dulce era bun și sănătos. Și am rămas așa, din păcate. Magazinele au crescut, industria alimentară ne oferă dulciuri din ce în ce mai sofisticate, este greu să rezistăm, iar dacă nu avem o pregătire bună, o strategie, vom cădea în capcană”, a explicat dr. Ruxandra Pleșea, la Neatza cu Răzvan și Dani de la Antena 1, de ce au ajuns dulciurile să ne saboteze curele de slăbire.

De altfel, mai spune specialistul în diabet, nutriție și boli metabolice, ”simplul gând că ne-am propus să nu mai mâncăm mult și să slăbim va induce niște mecanisme de contra-reglare. Adică, organismul nostru care vrea doar să trăiască, nu să fie frumos sau să fie slab o să spună Ba o să mănânci, dragul meu stăpân, mai mult decât înainte! Și crește pofta de dulce. Dacă nu ești mâncat, la o oră, două după o masă necorespunzătoare o să bați la ușă la cofetărie, mânat, voința tu mai are ce face pentru că vine instinctul, care este mult mai puternic”.

În acest sens, nutriționistul afirmă că masa zilnică trebuie să fie încărcată de nutrienți și suficienți astfel încât la o oră după masă să nu mai umblăm după ”ceva dulce”. Iar explicație pentru care ajungem să ne confruntăm cu această problemă nu este dată de absența dulciurilor din meniul nostru, ci din cauza caloriilor, care nu sunt corelate cu scopul propus.

Citește continuarea pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel