Care e cea mai bună pâine. Lygia Alexandrescu: Asta e pâinea REALĂ! Pâinea 100% secară nu este pâine. Ni s-a spus că are colorant de sfeclă roșie și ăsta e un caz fericit

Data publicării:
Foto Freepik
Descriere foto: Foto Freepik

Nutriționistul Lygia Alexandrescu ne-a vorbit despre pâinea reală. Care este cea mai bună pâine, de fapt. 

Pâinea este bogată în calorii și carbohidrați, dar săracă în proteine, grăsimi, fibre și multe vitamine și minerale. Cu toate acestea, profilul nutritiv specific depinde de tipul de pâine.

De altfel, pâinea conține gluten, care poate provoca efecte secundare adverse pentru persoanele cu boală celiacă sau sensibilitate la gluten.

"Făina albă dă gust foarte bun, într-adevăr, dar nu are fibre", susține Lygia Alexandrescu.

Pe de altă parte, pâinea de secară tinde să aibă o culoare mai închisă și un gust mai puternic și mai pământesc decât pâinea albă și cea de grâu obișnuită, acesta fiind unul dintre motivele pentru care mulți oameni o apreciază.

 

În plus, a fost asociată cu mai multe beneficii potențiale pentru sănătate, inclusiv un mai bun control al zahărului din sânge și o mai bună sănătate cardiacă și digestivă.

 

Pâinea de secară se face cu o combinație de făină de secară și cereale, în funcție de tipul de pâine. Sunt mai dense, mai închise la culoare și au un gust mai puternic decât pâinile obișnuite albe și de grâu.

Întrebată dacă a analizat pâinea neagră, care nu are gustul pâinii negre de la țară și despre care mulți spun că este, de fapt, vopsită cu ceai, nutriționistul a spus că: "sunt coloranți foarte mulți. Unii dintre ei sunt coloranți naturali".

De asemenea, mulți spun că pâinea albă și pâinea neagră din comerț sunt, de fapt, același lucru, însă medicul Lygia Alexandrescu a explicat situația.

"Aici depinde și nu trebuie să generalizăm, pentru că avem și pâine de calitate, dospită 24 de ore, pâinea cu maia", a declarat Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat de Comitetul Internațional Olimpic, în exclusivitate pentru DC Medical.

 

Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel