Beneficiile usturoiului. De ce este bine să dormi cu el sub pernă

Usturoi, sursa pixabay/ autor Steve Buissinne
Descriere foto: Usturoi, sursa pixabay/ autor Steve Buissinne

Deși este recunoscut ca fiind un bun ingredient, usturoiul are beneficii uimitoare pentru sănătate dacă dormi cu el sub pernă.

Încă din antichitate, usturoiul a avut mai multe întrebuințări. Deși cea mai frecventă este ca aliment pentru gătit, usturoiul a fost folosit chiar și în lupta vrajitorilor. Chiar dacă acestea sunt doar niște superstiții, usturoiul are numeroase beneficii fie că îl consumi sau că îl ți în casă.

Iată câteva dintre beneficiile usturiului dacă este pus sub pernă!

1. Usturoiul te scapă de insomnii- Suferiți de atacuri de panică sau aveți probleme cu somnul? Punerea usturoiului sub pernă vă va face cu siguranță să dormiți mai bine. Acest remediu a fost folosit din cele mai vechi timpuri. Proprietățile antioxidante și antimicrobiene ale usturoiului păstrează fluidele și organele corpului sănătoase și fără infecții. De asemenea, ajută la funcționarea sănătoasă a inimii și a creierului, reglând astfel somnul. Aportul de magneziu și potasiu va fi mare dacă mâncați usturoi. 

2. Respirație mai ușoară -  Când usturoiul este zdrobit, acesta se transformă în alicină, un antibiotic care luptă împotriva infecțiilor fungice și bacteriene. Usturoiul poate ajuta, de asemenea, la eliminarea pasajelor nazale blocate dacă suferiți de o răceală ușurând respirația nocturnă și reducând sforăitul, care la rândul său ajută să ai un somn odihnitor și, de asemenea, puteți zdrobi 3-4 căței de usturoi în apă clocotită și inhalați aburul. Veți respira ușor decât înainte.

3. Te protejează de bacterii- Usturoiul s-a dovedit din cele mai vechi timpuri ca un ucigaș eficient al bacteriilor și al virușilor. Este un agent anti-bacterian care protejează organismul de agenții patogeni. Încă o dată, putem mulțumi alicinei, deoarece este capabil să blocheze două grupuri de enzime care permit microbilor să supraviețuiască într-un corp gazdă. Usturoiul poate preveni infecția, deci dacă ai usturoi sub pernă la culcare, riscul de a te îmbolnăvi este mai mic, potrivit Buzznoble.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Dată: 05 feb 2021, 07:23 | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience