Beneficiile surprinzătoare pentru sănătate ale ciocolatei. Ce spun specialiștii

Data publicării:
Ciocolata, sursa pixabay/ autor jacqueline macou
Descriere foto: Ciocolata, sursa pixabay/ autor jacqueline macou

Ciocolata este văzută ca un răsfăț indulgent, dar acest aliment este de fapt plin de beneficii pentru sănătate. 

Ciocolata neagră, care are mai puțin zahăr decât cea cu lapte sau albă, este cea în care veți găsi cele mai bune beneficii.


"Ciocolata neagră are multe beneficii pentru sănătate și poate fi cu siguranță savurată ca parte a unei diete echilibrate. Există multe moduri sănătoase de a încorpora ciocolata în stilul tău de viață, așa că găsește ceea ce funcționează pentru tine", a declarat Diane Vizthum, M.S., R.D., pentru Johns Hopkins Medicine.


Potrivit Johns Hopkins, a avea o relație sănătoasă cu ciocolata este cheia pentru a te bucura de beneficiile acesteia. Multe femei experimentează sentimente de vinovăție după ce se bucură de acest răsfăț, dar acest lucru nu ar trebui să existe. 

 

Citește și: Apa cu lămâie, efectul advers despre care nimeni nu vorbește. AVERTISMENTUL nutriționiștilor


Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți


Unul dintre principalele beneficii pentru sănătate ale ciocolatei negre este conținutul său de antioxidanți. Mai exact, ciocolata neagră conține flavonoide care acționează ca antioxidanți în organism. Aceștia pot ajuta la îmbunătățirea sănătății inimii, la prevenirea cancerului și la pierderea în greutate, potrivit Everyday Health.


"Cacao este plină de numeroși antioxidanți - de fapt, mai mulți decât ceaiul verde sau vinul roșu", a declarat Toby Amidor, RD, pentru Everyday Health. "Cu cât mai închisă la culoare, cu atât mai mulți antioxidanți veți obține, dar trebuie să existe un echilibru între a mânca ciocolată neagră gustoasă și a obține beneficiile pentru sănătate."


Printre alte beneficii pentru sănătate ale ciocolatei se numără un risc mai mic de a suferi un accident vascular cerebral, îmbunătățirea cogniției, scăderea pierderii de memorie, îmbunătățirea stării de spirit, îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge, un risc redus de a dezvolta diabet și îmbunătățirea sănătății pielii. 


Cel mai bine este să alegeți ciocolată care are 70% cacao sau mai mult, ceea ce înseamnă mai puțin zahăr și grăsimi adăugate. 

 

Citește și: Trucuri pentru a te menține hidratat în zilele caniculare. Cori Grămescu: „Integrez în dieta mea alimente integrale, bogate în apă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel