Beneficiile neașteptate pe care le are Yoga asupra sănătății tale. De ce recomandă specialiștii practicarea acestor exerciții în fiecare zi

Data publicării:
Yoga, Foto Pixabay
Descriere foto: Yoga, Foto Pixabay

Poate ai auzit de beneficiile practicii exercițiilor de yoga. Dar iată ce efecte au acestea asupra organismului tău. 

Yoga este un grup de practici fizice, exerciții de respirație, concentrare și meditație care își au originea în India Antică și au ca scop armonia corp-minte-suflet. Iată ce beneficii incredibile oferă Yoga organismului tău. 


Potrivit Healthline, exercițiile Yoga regulate vă pot îmbunătăți flexibilitatea și echilibrul, ambele fiind esențiale pentru o sănătate mai bună a organismului. Flexibilitatea vă poate ajuta corpul să se alinieze mai bine, îmbunătățind astfel postura. 


Yoga ajută, de asemenea, la întărirea oaselor. În plus, exercițiile izometrice în multe poziții pot implica mușchii fără a-i alungi, îmbunătățind astfel sănătatea oaselor. Acordarea atenției respirației vă poate îmbunătăți, de asemenea, sănătatea inimii. Unele exerciții pot chiar să vă întărească mușchii, notează Live Science.


Nu toate beneficiile sunt legate doar de sănătatea fizică. Potrivit Healthline, pentru că vă concentrați pe mișcările corpului și pe respirație în timp ce faceți yoga, este posibil să observați câteva beneficii spirituale. Această atenție asupra corpului tău te poate ajuta să faci față epuizării mult mai ușor. 


Practica Yoga este cunoscută ca fiind tratamentul minune împotriva stresului și anxietății. Dacă aveți probleme cu somnul din cauza stresului cotidian practica Yoga vă poate ajuta să dormiți mai bine noaptea. 


Beneficiile mai puțin știute ale exercițiilor Yoga


Dacă toate acestea nu sunt suficiente, yoga are un alt beneficiu la fel de uimitor ca toate celelalte, și anume îmbunătățirea sistemului imunitar. Indiferent dacă sunteți îngrijorat de gripă, COVID-19 sau răceala comună, se pare că există tot mai multe dovezi că yoga vă poate ajuta cel puțin corpul să se pregătească să lupte. 


Un studiu publicat în BMC Complementary and Alternative Medicine a constatat că, după ce participanții au practicat respirația yoga în timpul unei sesiuni de 20 de minute, anumiți markeri ai inflamației au fost reduși. Un alt studiu publicat în International Yoga Journal a arătat că persoanele care au participat la cursuri de yoga au prezentat mai puține semne de stres psihologic și fizic. Acest lucru este important deoarece stresul poate interfera cu sistemul imunitar al unei persoane.


Dacă nu ai încercat niciodată yoga până acum, nu este niciodată prea târziu să începi. Este considerată sigură pentru majoritatea oamenilor atunci când este practicată sub îndrumarea unui instructor. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel