Ar trebui să reduci consumul de cafeină dacă ți se întâmplă acest lucru

Data actualizării: | Data publicării:
Cafea. Foto: Unsplash.com/ autor Mike Kenneally
Descriere foto: Cafea. Foto: Unsplash.com/ autor Mike Kenneally

Iată de ce ar trebui să luați în considerare reducerea consumului de cofeină dacă începeți să observați unul sau mai multe dintre aceste simptome.

Înainte de a descrie care sunt simptomele la care trebuie să fim atenți, ar trebui să fie poate mai cunoscut faptul că cofeina este un drog. Da, este naturală și legală pentru a fi cumpărată fără restricții. Dar tot ar trebui privită ca un drog. Better Health Channel afirmă că cofeina este o substanță care stimulează creierul și sistemul nervos central pentru a fi mai alert și mai treaz. Se găsește în băuturi populare precum cafeaua, ceaiul și sucurile. Precum și în băuturi și batoane energizante, medicamente fără prescripție medicală și ciocolată.

Cei mai mulți dintre noi sunt conștienți de "emoțiile cafelei" induse de cofeină - acea senzație fizică a unui val de energie care vibrează prin venele noastre. Dar cum rămâne cu toate celelalte efecte secundare ale acestui medicament?

 

Motivul REAL pentru care te simți obosit după un pui de somn. De ce este bine să bei cafea înainte de a te pune în pat

 

Prea multă cofeină poate provoca reacții de la ușoare la severe


Simptomele provocate de consumul unei cantități prea mari de cofeină pot varia de la ușoare la severe, precizează Medical News Today. În mod obișnuit, dacă ați consumat o cantitate mai mare de produse alimentare sau băuturi care conțin cofeină, ați putea experimenta următoarele: senzație de neliniște, anxietate sau iritabilitate; creșterea temperaturii corpului; deshidratare; respirație mai rapidă și ritm cardiac mai rapid.


Niciunul dintre aceste simptome nu este deosebit de confortabil de înfruntat în timp ce încercați să vă continuați ziua aglomerată. Iar experimentarea simptomelor mai severe poate face ca acest lucru să fie de-a dreptul imposibil. Healthline susține că, dacă ați luat o supradoză de cofeină, puteți fi expus la simptome mai grave, cum ar fi dureri în piept, halucinații, probleme de respirație și vărsături.

 

Pisicile se pot atașa de stăpânii lor la fel de mult precum copiii și câinii, potrivit unui studiu


Potrivit Healthline, cantitatea recomandată de cofeină consumată zilnic este de până la 400mg. Pentru a vă face o idee mai bună despre cât de mult înseamnă acest lucru, o ceașcă mică de cafea de 12 oz. reprezintă aproximativ 109mg. Adolescenții, femeile însărcinate și cei cu anumite afecțiuni ar trebui să fie foarte atenți și să consume mult mai puțin din cantitatea zilnică recomandată. 

 

Bolile fizice, strâns legate de rănile sufletești și starea psihică. Psiholog: Ceva din noi ne împiedică să ne facem bine



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel