Apă călduță cu lămâie: de ce să o bei și seara, nu doar dimineața. Efecte la care nu te-ai fi gândit

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Francesca Hotchin
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Francesca Hotchin

Auzim adesea vorbindu-se despre beneficiile apei cu lămâie consumată dimineața, pe stomacul gol. Însă, mai puțin se vorbește de ce ar trebui consumată și seara, înainte de culcare. 

Bogată în vitamine și antioxidanți și mai ales ușor de preparat, apa călduță cu lămâie purifică și hidratează organismul. Este cea mai populară băutură în rândul vedetelor de la Hollywood, pentru stimularea sistemului imunitar și pierderea în greutate. 

Consumul de apă cu lămâie seara, înainte la culcare, ar avea și beneficii pentru sănătate. Deși nu există cercetări directe cu privire la beneficiile consumului de apă călduță cu lămâie înainte de culcare, Medical News Today oferă unele beneficii ale acestei băuturi. 

Apa cu lămâie îmbunătățește metabolismul, susține sistemul imunitar, reduce stresul și ajută la digestie. Cu toate acestea, atunci când este consumată seara, înainte de culcare, lămâia poate acționa și mai mult asupra organismului care se pregătește de repaus peste noapte, așa cum a fost publicat într-un articol de GREATIST, revizuit de Sade Meeks, dietetician în Los Angeles. 

În plus, potrivit DC MEDICAL, sucul de lămâie favorizează digestia și alcalinizează organismul, ceea ce face din acest citric un aliat incontestabil pentru a te bucura de un somn bun. Dacă adaugi și miere, efectele acestei băuturi cresc de 10 ori! În plus, prin îmbunătățirea sistemului digestiv, te vei simți mai puțin balonată. Singurul dezavantaj ar fi acțiunea sa diuretică care i-ar obliga pe unii să meargă la baie în toiul nopții.

Apa caldă, indiferent dacă este sau nu cu lămâie, are multe beneficii asupra organismului, după cum a afirmat Stella Metsovas, nutriționist. Organismul are nevoie de 2 până la 2,5 litri de lichide pe zi, așa cum este indicat în Doctissimo. 

Citește pe DC MEDICAL ce alte beneficii aduce apa călduță cu lămâie. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel