Antrenamentul care topește grăsimile. De ce fug femeile de el: „Nu te transformă din femeie în bărbat!”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Antrenamentele cu greutăți au extrem de multe beneficii asupra siluetei, pe care foarte puțină lume le știe.

Antrenamentele cu greutăți sunt privite, de foarte multe ori, cu îndoială, de majoritatea doamnelor. Principala temere a tuturor este faptul că ne vom transforma astfel în „bărbați”, iar mușchii vor fi prea proeminenți. Antrenorii de fitness combat însă acest mit și îndeamnă toate fetele să se axeze pe acest tip de antrenament. Avantajele sunt extrem de numeroase, iar corpul va căpăta cea mai frumoasă formă.

„Antrenamentul cu greutăți nu te transformă din femeie în bărbat! Dimpotrivă, te ajută să îți modelezi corpul, să îți accentuezi formele feminine și să ai un corp mai sexy. Antrenamentele cu greutăți cresc forța, dezvoltă masa musculară, ajută la arderea grăsimilor, îmbunătățesc sănătatea articulațiilor, deci, cu siguranță, sunt recomandate persoanelor care doresc să slăbească.”, a declarat Ema Popa, antrenor de fitness, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Antrenamentele cu greutăți, efecte miraculoase asupra taliei

Mai mult, acest timp de antrenament poate avea un impact spectaculos și asupra abdomenului și taliei. Numărul de calorii arse în urma efortului fizic pe bază de greutăți este foarte mare, iar slăbitul este și el garantat.

„Împreună cu o dietă echilibrată, au un efect asupra întregului corp, inclusiv asupra taliei și abdomenului, deoarece în timpul antrenamentelor cu greutăți, tot corpul este supus unui consum mare de energie, toți mușchii sunt angrenați în mișcare și automat ardem un număr mare de calorii, care în timp vor aduce rezultatele mult așteptate.”, a continuat aceasta.

Kangoo Jumps, antrenamentul ideal pentru slăbit și distracție. Tot ce trebuie să știi despre acest sport / EXCLUSIV

Sfaturi pentru începători

„Atât timp cât se adaptează pentru nevoile fiecăruia, se începe progresiv și este monitorizat de un antrenor care se asigură că postura este una corectă pe timpul antrenamentului, oricine poate lucra cu greutăți în sala de fitness. De aceea, este foarte important, dacă ești la început de drum sau există probleme de sănătate să apelezi la un profesionist, care să te îndrume pe tot parcursul acestui drum.”, ne-a mai dezvăluit Ema.

Secretul unui abdomen plat, cu pătrățele

Un alt subiect de interes, când vine vorba despre siluetă, este modalitatea prin care putem obține un abdomen plat, cu pătrățele. Am discutat cu un specialist și în legătură cu acest subiect, care vine în ajutorul femeilor cu câteva sfaturi prețioase.

„Dacă vrem să scăpăm de grăsimea abdominală, cel mai important este să fim pe deficit caloric. Adică, după ce ne calculăm caloriile de menținere, începem ușor și scădem cu 300 de calorii, din cele in inițiale. În momentul în care avem un țesut adipos scăzut, abdomenul se vede și fără prea mult efort în sală.

Din păcate, toată treaba aceasta care spune „cu cât facem mai mult abdomene, cu atât vom obține un abdomen mai plat” este un mit, care s-a transmis din generație, în generație. Ideea este în felul următor: dacă avem un procentaj scăzut de șesut adipos, abdomenul se va vedea oricum, este suficient să facem o singură dată pe săptămână. Așadar, pentru a avea un țesut adipos scăzut, trebuie să fim pe un deficit caloric, altfel, nu merge. Atenție, deficit caloric nu înseamnă înfometare. De la caloriile tale inițiale, care diferă de la om, la om, trebuie doar să scazi 300-400 calorii pe săptămână, după cum am menționat deja, iar în felul acesta țesutul adipos se va micșora considerabil.”, a declarat Gabriela Iacob, antrenor de fitness, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Citește AICI continuarea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel