Cum obținem un abdomen plat, cu pătrățele. Gabriela Iacob: „Cel mai important este să fim pe deficit caloric”

Data publicării:
EXCLUSIV

Gabriela Iacob, antrenor de fitness, ne învață cum putem obține un abdomen perfect tonifiat.

Toată lumea visează la un abdomen perfect tonifiat, cu pătrățele, care să întoarcă toate privirile. Pentru a atinge acest rezultat este nevoie de foarte multă muncă, perseverență, dar și ambiție. Gabriela Iacob, antrenor de fitness, ne-a dezvăluit ce trebuie să facem ca să eliminăm, în primul rând, grăsimea abdominală și cum reușim să obținem mult visatul „six-pack”.

„Dacă vrem să scăpăm de grăsimea abdominală, cel mai important este să fim pe deficit caloric. Adică, după ce ne calculăm caloriile de menținere, începem ușor și scădem cu 300 de calorii, din cele in inițiale. În momentul în care avem un țesut adipos scăzut, abdomenul se vede și fără prea mult efort în sală.

Din păcate, toată treaba aceasta care spune „cu cât facem mai mult abdomene, cu atât vom obține un abdomen mai plat” este un mit, care s-a transmis din generație, în generație. Ideea este în felul următor: dacă avem un procentaj scăzut de șesut adipos, abdomenul se va vedea oricum, este suficient să facem o singură dată pe săptămână. Așadar, pentru a avea un țesut adipos scăzut, trebuie să fim pe un deficit caloric, altfel, nu merge. Atenție, deficit caloric nu înseamnă înfometare. De la caloriile tale inițiale, care diferă de la om, la om, trebuie doar să scazi 300-400 calorii pe săptămână, după cum am menționat deja, iar în felul acesta țesutul adipos se va micșora considerabil.”, a declarat Gabriela Iacob, antrenor de fitness, în exclusivitate pentru Spectacola. 

Cât de importante sunt antrenamentele cardio în acest proces

Mai mult, Gabriela ne-a dezvăluit și care ar trebui să fie antrenamentele pe care să punem accentul, dacă vrem să obținem un abdomen perfect. Nu trebuie să ne focusăm atenția doar pe cele cardio, spune ea, pentru că și antrenamentele realizate cu greutăți joacă un rol foarte important.

„Nu putem spune exact cât de repede putem obține un abdomen cu pătrățele. Acest lucru depinde de geneticul fiecăruia, depinde de cât de mult strat adipos avem, de ce mâncăm, cât mâncăm, cât cardio facem sau antrenamente cu greutăți, pentru că și acestea, în special exercițiile compuse, implică lucrarea abdomenului. Spre exemplu, la genoflexiuni, fandări, îndreptări, abdomenul tot timpul este încordat, ca să susțină toată mișcarea corectă.

Antrenamentele cardio joacă și ele un rol foarte important în acest proces, pentru că ne accelerează metabolismul. Nu joacă un rol primordial, dar joacă un rol important. Combinația cea mai bună este, în primul rând, deficit caloric, după care antrenamente cu greutăți și pe locul trei ar fi cardio.”, ne-a mai dezvăluit aceasta. 

Exerciții utile pentru abdomen, pe care le poți realiza acasă

Cei care însă nu reușesc să ajungă în sala de fitness, pot încerca să execute singuri, acasă, câteva exerciții perfecte pentru tonifierea abdomenului.

„Câteva exerciții ușoare pentru abdomen, pe care toată lumea le poate face acasă ar fi să ne întindem pe o salteluță sau covoraș, să facem niște ridicări la picioare, la 90 de grade, să facem niște crunch-uri scurte, să facem russian twist sau clasica planșă, care stimulează și lucrează tot abdomenul.”, a continuat ea. 

„Abdomenul se face în bucătărie mai mult de 50%”

În final, antrenoarea de fitness ne-a vorbit despre importanța alimentației în acest proces.

„Abdomenul se face în bucătărie mai mult de 50%. Cred că deja știe toată lumea că trebuie să ne ferim de junk food și de mâncare procesată, dar, atât timp cât noi ne situăm pe deficit caloric, putem să mâncăm câte puțin din fiecare macronutrient. Trebuie să avem și grăsimi sănătoase, proteină, care trebuie să primeze, dar și carbohidrați, în mare parte sănătoși. Când zic carbohidrați sănătoși mă refer la ovăz, linte, fasole, tot felul de derivate, precum mei, cușcuș, care să aibă o absorbție mai lentă. 

Ideal ar fi ca fiecare masă să conțină o sursă de proteină, fie că e vegetală sau animală, carbocomplecși și grăsimi de calitate, precum oleaginoase, avocado, cocos, ulei de măsline, tot felul de nuci. Dar și aceștia trebuie calculați, în funcție de necesarul fiecăruia. O persoană sportivă, automat va avea nevoie de un aport de proteină mult mai mare, decât o persoană sedentară.”, a conchis Gabriela Iacob.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel