Andreea Vasile, dezvăluiri despre rolul complex pe care îl joacă în Spy/Master, serialul românesc al momentului: „Nu mai este femeia blazată, alcoolică, închisă în casă” /EXCLUSIV

Data publicării:
Andreea Vasile, Actriță
Descriere foto: Andreea Vasile, Actriță

Andreea Vasile, actrița din Spy/Master, serialul românesc al momentului, a fost invitată în emisiunea „Întâlnire cu arta”, de la Spectacola și DC News, unde a vorbit despre personajul complex pe care îl interpretează, dar și despre cum va fi surprins publicul pe parcursul serialului.

Actrița Andreea Vasile a venit în platoul Spectacola și DC News pentru a vorbi despre serialul românesc al momentului: Spy/Master, recent lansat pe HBO Max. Andreea Vasile interpretează rolul Adelei Godeanu, soția protagonistului. 

Serialul Spy/ Master este inspirat din fapte reale, plecând de la povestea lui Ion Mihai Pacepa, un fost consilier al lui Ceaușescu, care a fugit din țară, în 1978.

Acțiunea poveștii este plasată la apogeul Războiului Rece și prezintă o săptămână din viața lui Victor Godeanu (Alec Secăreanu, God's Own Country), mâna dreaptă a lui Nicolae Ceaușescu (Claudiu Bleonț) și cel mai important consilier al acestuia. Totuși, Godeanu are un secret. Este agent dublu și trebuie să fugă din România și să scape de Ceaușescu înainte ca acoperirea lui să fie compromisă.

Având doar o șansă pentru a rămâne în viață, el se folosește de o călătorie diplomatică în Germania pentru a fugi în Statele Unite ale Americii. Ajutat de o agentă Stasi sub acoperire și fostă iubită (Svenja Jung, Deutschland ’89), dar și de un agent CIA (Parker Sawyers, Southside with You), Godeanu trebuie să evite agenții KGB și spionii propriei țări (Ana Ularu, Siberia, și Laurențiu Bănescu, Umbre), pe deplin conștient că dezertarea îi pune soția (Andreea Vasile, Umbre) și fiica (Alexandra Bob, The Gymnasts) în pericol de moarte. Spy/Master este creat și scris de Adina Sădeanu și Kirsten Peters, regizat de Christopher Smith (Temple, Alex Rider), iar imaginea este semnată de Ben Wheeler BSC (The Tourist, The Baby) și Ádám Fillenz HCA (Hier, Battle: Freestyle). 

Un scenariu inspirat din realitate

Artista dezvăluie un mic sinopsis al serialului și ce a însemnat documentarea celor două scenariste pentru a crea o piesă cât mai veridică, dar care să și poată fi pusă în producție sub forma unui serial. Astfel, actrița a spus:

„Povestea este plasată în timpul Războilui Rece, este o săptămână din viața lui Victor Godeanu, mâna dreaptă a lui Ceaușescu. Pornește de la povestea reală. Cele două scenariste, Adina Sădeanu și Kirsten Peters. Au făcut multă documentare pentru povestea asta. Adina Sădeanu a citit tot ce se putea citi, și atunci, sigur că au la bază această întâmplare pe care au romantizat-o în așa fel încât să poate să fie un serial, și nu un documentar, că altfel poți face un documentar”, a precizat Andreea Vasile.

VEZI Și: Motivul pentru care Misha nu și-a mai refăcut viața după divorțul de Connect-R: „Am făcut-o, am bifat-o și pe asta”

Un serial atipic cu spioni

De asemenea, aflăm că serialul va fi o mini-serie și nu sunt plănuite alte sezoane, în afară de cel prezent, care are șase episoade.

„Noi toți ne-am dori, evident, dar este o mini-serie, dar, nu știm ce ne rezervă viitorul, cine știe. Este conceput ca o mini-serie cu aceste șase episoade și cu această săptămână care pune în discuție chestiuni de alegeri, de supraviețuire, adică, dincolo de povestea asta cu spioni cu arme și fete care sunt pe urma lor.”, a mai punctat artista.

VEZI Și: Maria Cârneci, regula de aur pentru nepoții ei: „Să gândească precum croitorul: de zece ori și să taie o singură dată”


Cum va surprinde publicul personajul Andreei Vasile

Actrița ne povestește și care a fost parcursul personajului său și cum a prins viață. Este soția protagonistului și la început se prezintă ca o femeie neputincioasă, însă, publicul va avea mari surprize:

„Da, e un personaj ce mi-a plăcut foarte tare când am construit, când am lucrat... am avut niște discuții și cu Chris Smith, regizorul nostru, pentru că am vrut să construim o biografie a personajelor care să susțină povestea din scenariu. Și deciziile, și întâmplările personajului, că suntem cine suntem în urma unor experiențe și ne reconstruim pe măsură ce ne trece viața, sau nu ne trece viața, depinde și atunci ea era o sumă de consecințe. În scenariu era alcoolică și am hotărât că era o actriță care nu mai lucrase de multă vreme, i se interzisese de către sistem și era un om hăituit, bântuit, închis într-o casă.

Cred că este și un catalizator. Ce mi-a plăcut mie foarte mult este că se schimbă foarte tare din episodul trei încolo. Adică nu mai este femeia blazată, alcoolică, închisă în casă, ci devine stăpâna propriei vieți deoarece este pusă în situația în care viața ei și viața fiicei ei sunt puse în pericol. Prin urmare, nimic din ce susțineai tu despre tine nu mai este valabil pentru că e o chestiune de supraviețuire (...) E un om care-și ia în mâini propria viață și este dispusă  să facă absolut orice ca să-și salveze copilul.”, a spus actrița.

VEZI Și: Fiica lui Aurelian Preda, declarații emoționante pentru mama sa, la șase ani de la tragedia care le-a lovit familia: „Te am pe tine și nu o să fiu singură pe această lume”

Puteți viziona integral emisiunea aici: 

 

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel