Andreea Raicu a renunțat la telefon pentru 10 zile. Motivul pentru care a recurs la acest experiment: „Mi-am întors atenția din exterior, la interior, acolo unde este totul”

Data actualizării: | Data publicării:
Andreea Raicu, foto Instagram
Descriere foto: Andreea Raicu, foto Instagram

Andreea Raicu a plecat în vacanță fără telefon. Motivul pentru care vedeta a recurs la acest gest.

10 zile fără telefon, am spune că e o decizie radicală, mai ales pentru un influencer, care își petrece multe ore pe rețelele de socializare. 10 zile de detox virtual, asta a făcut Andreea raicu în concediu. A lăsat telefonul din mână și s-a bucurat de viață. 

„Mai întăi vom suferi de FOMO și după vom tânji după JOMO” spunea în urma cu mulți ani, înainte să înceapă țoață acesta nebunie cu Social Media, la o conferință, un speaker despre aceste concepte total noi atunci.
Acum cred că știm cu toții ce înseamnă:

FOMO - the fear of missing out - că o maladie de care cea mai mare parte din noi a fost atinsa și care nu ne lasă să ne bucuram de ce avem pentru că ne dorim mai mereu ce au alții.
JOMO - the joy of missing out - un concept care timid îs face loc în viețile unora dintre noi.

Eu una mă regăsesc în ceea ce am auzit la acea conferință. Ani buni am suferit de FOMO, iar acum sunt bucuroasa că am ajuns la JOMO”, este anunțul făcut de vedetă, pe instagram, în urmă cu 10 zile, chiar la începutul experimentului. 

Andreea Raicu este extrem de activă pe rețelele de socializare, astfel că absența ei a fost imediat simțită. Deși nu a postat absolut nimic timp de 10 zile, vedeta spune că s-a simțit minunat și că a descoperit o lume nouă, dincolo de presiunea telefonului mobil. Ea spune că a reușit să se bucure de prezent, de mâncare, de oameni și de peisaje, fără să le pozeze, fără să caute validarea virtuală și fărăsă simtă nevoia să vadă ce au mai postat alții. 


„Ieri s-au făcut 10 zile de când nu m-am mai conectat la social media.
10 zile în proporție de 98% fară telefon, WhatsApp sau alte aplicații.
10 zile de liniște!
10 zile de timp cu mine și pentru mine, cu cei de lângă mine, prezenta în fiecare moment, în realitatea mea, nu în cea virtuala pentru care am ajuns să trăim cei mai mulți dintre noi, să facem mereu alegerile care să ne arate cât mai ”bine” în ochii celorlati prin postarea imaginilor care întruchipează viață perfecta.
10 zile în care m-am oprit și mi-am întors atenția din exterior, la interior, acolo unde este totul. Sunt răspunsurile la orice întrebare pe care o ai legata de ce să faci, forță fiecăruia dintre noi, echilibrul și mai ales dragostea, puterea și încrederea că alegi să-ți trăiești viață pentru tine și nu pentru ceilalți. 

M-am oprit din a poza și posta la tot pasul cadrele care mi se păreau interesanate, frumoase sau speciale, perfecte pentru a strânge miile de LIKE-uri atât de dorite de cei mai mulți.

M-am bucurat de mâncare fară să o pozez, dar să o simt cu adevărat, de apusurile atât de spectaculoase, de marea atât de albastra și de nisipul ireal de alb și fin. 


Am stat ore întregi și m-am uitat și le-am simit, iar asta m-a ajutat să mă simt mai bine pe mine, să stiu exact ce e cu adevărat înăuntru pentru că, de cele mai multe ori, nu avem timp să o facem și tot de cele mai multe ori nici nu vrem.

Preferam să ne ascundem de noi, de ce simțim și ce ce ne dorim.
Din frica de a nu simți tristețea, furia sau frustarea că nu avem curajul să facem ceea ce ne dorim, din teama de a nu fi judecați sau respinși, din teama de a nu pierde imaginea atent creata, cu care ne păcălim atât pe noi, cât și pe ceilalți.


De unde stiu asta? Pentru că am făcut-o mult timp.

Dar atunci când te ascunzi de tine, te negi pe tine, cum ești tu cu adevărat, te anulezi pierdut intre ce TREBUIE să faci, AȘA SE FAC lucrurile și  DOAR ACUM se poate”, a povestit Andreea Raicu pe blogul ei. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel