Andreea Marin, 5 rețete dietetice, ușor de preparat: Pâine, pizza și prăjituri pentru slăbit

Andreea Marin a parcurs un regim alimentar foarte strict, care presupunea excluderea zahărului și a carbohidraților. Prin urmare, vedeta a fost nevoită să evite făina, zahărul și alte câteva delicii, însă asta nu a împliedicat-o să prepare câteva mâncăruri gustoase și hrănitoare.

În vârstă de 46 de ani, Andreea Marin a trecut la dietă. A renunțat la alimentele care îi puneau silueta în pericol și a trecut la gătit. 

Vedeta a realizat cinci rețete decicioase, din care a înlocuit făina și zahărul cu alte alimente permise în dietă. Zâna Surprizelor promite că aceste preparate sunt extrem de gustoase și țin kilogramele la distanță.

 

Pâine dietetică

 

Ingrediente: 

65g făină de migdale ( cam 3 linguri cu vârf, o găsești online sau la Plafar);
 2 ouă întregi; 
2 linguri de unt topit;
 o linguriță mică de praf de copt; 
sare după gust; 
diverse semințe și condimente : chimion, ceapă uscată, praf de usturoi, semințe de in și susan, piper; 

 „Când vrei să iasă un desert fără zahăr în loc de pâine, înlocuiești sarea și condimentele de mai sus cu picături de ștevie pentru îndulcire (cea mai bună variantă de înlocuire a zahărului, mai indicată decât siropul de agave), poți pune dacă vrei și puțină cacao sau mai bine pudră de roșcove.”


 Mod de preparare: 


„Amesteci totul intr-un vas mai înalt, de pildă un bol de sticlă, și îl bagi la microunde cam 3 minute, doar atât! Aluatul crește și se coace, dacă vrei poți sa mai adaugi apoi 30 de secunde, depinde cât vrei sa iasă de rumenită pâinea”, a explicat Andreea Marin pe pagina sa de Facebook

 

 Paella dietetică

 

 Ingrediente: ceapă albă și ceapă verde; conopidă ( fiartă puțin înainte de a o pune cu restul în tigaie la gătit); usturoi proaspăt; ardei roșu; ouă făcute omletă; opțional –  fasole verde, broccoli, ciuperci, fructe de mare, ardei iute; sare, piper, cumin, coriandru, ghimbir, turmeric, șofran; -0:07 

Mod de preparare: 

„Se taie în bucățele cât mai mici ingredientele de mai sus. Pui unt într-o tigaie mare, apoi călești întâi ceapa, ardeiul, usturoiul, puțin ghimbir, după câteva minute adaugi conopida și alte legume alese de tine, le lași sa se pătrundă bine, cam 15 minute, adaugi condimentele (eu gust și amestec mereu), la urmă adaugi mâna de orez fiert separat, omleta, fructele de mare trase la tigaie (sau fierte, dacă așa preferi.) La final, fetița mea a venit cu o idee foarte bună: a stors o lămâie deasupra, adăugând o aromă minunată. Dacă faci și o salată verde proaspătă cu lămâie și sos de rodie, sare și piper, combinația e extraordinară”, a adăugat Andreea.


 Pizza dietetică 

 

Ingrediente: 


o conopidă proaspătă sau congelată
 4 ouă
 mozzarella (sau orice brânză, chiar și vegană)
 rucola
 roșii (orice soi) 
parmenzan
 o lingură ulei de măsline 
usturoi 
oregano 
sare și piper 


Mod de preparare:


 „Tai o conopidă (prefer proaspătă, dar merge și cea la pungă, după dezghețare) de mărime medie, bucăți cât mai mici și amestecate apoi cu 4 ouă, albușuri și gălbenușuri (poți pune 3 sau 5 sau mai multe, în funcție de mărimea pe care o dorești pentru pizza), adaugi sare și apoi ingredientele dorite după gust (eu pun praf de usturoi, oregano, piper, cum am scris mai sus). Așez amestecul într-o tavă pe care am pus hârtie de copt și bag tava la cuptorul preîncălzit la 180- 200 grade (e opțiunea mea, depinde de cuptorul fiecăruia). E bine să urmăriți, blatul poate fi mai rumenit, e opțiunea mea, așa că poate sta 20 de minute în loc de 15, voi decideți, nu vă fie teamă să îl vedeți mai rumenit, nu e ars, nici nu devine prea crocant, ci numai bun. Apoi adăugați felii de mozzarella (sau cașcaval, altă branza care vă place ori brânză vegană, dacă preferați), deasupra rucola (și frunze proaspete de spanac, eu nu am găsit acum), roșii tăiate (cherry sau normale, eu prefer românești, parfumate), parmezan, o lingură de măsline la borcan în ulei). 5-10 minute la cuptor și… poftă mare!”, a scris vedeta pe Facebook. 

 

Negresa dietetică


Ingrediente


160 gr ciocolata neagră topită

175 gr unt topit

3 ouă bătute

40 gr cacao

80 gr făină de migdale ( nu făină albă !)

50 gr migdale și cocos fulgi - pentru ornament la final

100 gr pudră de ștevie sau 5 picaturi ștevie sirop

eventual câteva nuci

Mod de preparare

Se amestecă, toate fără fulgii ce se pun la final, eu am pus și puțin gem fără zahăr, îmi place combinația ciocolată - căpșuni. Nu uitați sa puneți in tava de chec hartie de copt. Se bagă la cuptor 30 min la 190 grade. Poftă mare!

 

 

 

Rețetă clătite făină și zahăr

"Dacă vrei cu adevărat, se poate! Foarte gustoase clătitele dietetice, fără făina tradițională, fără zahăr!

Iată rețeta:
✔️6 ouă
✔️un praf de sare
✔️2 linguri de ulei de cocos
✔️3/4 de cană de mărime medie (cam cât o ceașcă mare) de lapte de cocos
✔️o jumătate de cană de făină de cocos
✔️o linguriță praf de copt
✔️unt sau ulei de cocos pentru prăjit în tigaie.

Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile și sarea se bat bine cu mixerul până când spuma devine bățoasă. Gălbenușurile se bat cu celelalte ingrediente. Se toarnă albușul bătut în mijlocul acelei compoziții și se amestecă ușor dinspre exterior spre interior cu o spatulă, și nu altfel, ca să iasă cum trebuie. Apoi se fac clătitele în tigaie ca și cele normale. Doar că acestea sunt mai parfumate, tare gustoase și dietetice, fără carbohidrații din faina alba și fără zahăr. La final, alegeți un gem dietetic pe placul vostru.", a scris vedeta pe rețelele de socializare.   

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Dată: 22 iul, 18:17 | Categorie: Retete
Get it on App Store Get it on Google Play