Andreea Berecleanu, DIETĂ. Ce alimente evită și cum arată meniul zilnic

Data actualizării: | Data publicării:
Andreea Berecleanu, foto Instagram
Descriere foto: Andreea Berecleanu, foto Instagram

Andreea Berecleanu a dezvăluit secretul siluetei sale.

Andreea Berecleanu continuă să uimească cu silueta ei, chiar și la 47 de ani. Prezentatoarea TV spune că nu face eforturi foarte mari pentru a se menține în formă. Pe lângă preparatele mediteraneene, vedeta consumă cu plăcere pâine și vin, despre care spune că sunt „coordonatele ritualului inițial”.

 

„Mie îmi place mâncarea, dar să fie simplă, mediteraneeană. Evit sosurile, mă refer la cele îngroșate cu rântaș din mâncarea românească. Aș putea să am un prânz cu bucurie dacă aș înmuia o bucățică de baghetă cu puțin ulei de măsline. Iar dacă sunt în vacanță în locuri exotice, pot face excepție. Pentru că îmi doresc să descopăr cultura unei țări inclusiv prin gastronomie. Apoi, vinul… aici e o poveste. Căci, pâinea și vinul sunt coordonatele ritualului inițial. Pâinea care s-a transformat în corpul lui Iisus și vinul în sângele lui. Vinul reprezintă echilibrul perfect între natura umană și produsele pământului”, a declarat Andreea Berecleanu pentru Unica. 

Ce alimente evită Andreea Berecleanu

Din meniul vedetei lipsesc însă grăsimile, patiseria și dulciurile. Ea spune că și carnea este mai rară în alimentația ei, o dată pe săptămână. În rest, ea mănâncă pește și fructe de mare.

„Doar cele al căror gust îmi displace, cele care conțin multe grăsimi, în rest îmi place să testez gastronomia internațională, dar, indiferent pe unde mă poartă pașii, evit ceea ce are un miros pregnant și a cărui proveniență nu o cunosc deloc. Însă, ca și rutină alimentară, aleg pește, fructe de mare, legume, salate, carne maximum o dată pe săptămână, paste integrale, la fel și pâinea. Evit patiseria și consum cu grijă dulciuri”, a mai spus vedeta pentru sursa citată. 

A intrat la dietă din cauza problemelor de sănătate

Vedeta a povestit recent că, în urmă cu 10 ani, s-a confruntat cu probleme serioase la coloana vertebrală, iar medicii i-au spus că trebuie să slăbească urgent opt kilograme, deoarece risca să rămână paralizată pe viață.

„Dacă stau să vă răspund foarte sincer, pentru că altfel nici nu aș putea, aș spune că viața mea este foarte echilibrată. Mi-a plăcut acest echilibru. Asta nu înseamnă că nu sunt un om pasional. Lucrurile astea nu se bat cap în cap, nu sunt antagonice. Am încredere tot timpul să găsesc un echilibru alimentar. Ca toate femeile, am ținut foarte multe diete. M-am regăsit foarte bine într-o dietă care e de fapt un stil de viață.

Dieta este un stil de viață. Și anume, dacă se poate să mâncăm mai puțin cantitativ, dacă se poate cât mai puțin dulce, să folosim în loc de zahăr orice altceva și să măncâm sănătos. Dieta oloproteică sau dieta ketogenică sunt dietele la care am recurs eu. Știți ce beau în fiecare dimineață? O cană cu apă caldă și ulei de cocos”, a spus Andreea Berecleanu, potrivit click.ro

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Maria Alexandru | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel