Ana Maria Guran și Carol Ionescu, dezvăluiri din culisele filmului „Taximetriști”: „Sunt foarte multe preconcepții despre filmele românești”

Data actualizării: | Data publicării:
Ana Maria Guran și Carol Ionescu, captură video Youtube
EXCLUSIV
Descriere foto: Ana Maria Guran și Carol Ionescu, captură video Youtube

Ana Maria Guran și Carol Ionescu au fost invitații Georgianei Ioniță, în cadrul emisiunii „Întâlnire cu arta”. 

Ana Maria Guran și Carol Ionescu au venit în platoul Spectacola, în cadrul emisiunii „Întâlnire cu arta”, realizată de Georgiana Ioniță, unde au povestit despre unul dintre cele mai noi filme românești, „Taximetriști”, dar au vorbit și despre evoluția pe care filmele din țara noastră o înregistrează în ultima vreme. 

„Noi doi suntem singura poveste, pentru că în film sunt mai multe povești care se intercalează și au focus pe trei personaje. A fost o atmosferă foarte caldă la filmări.”, a declarat Carol Ionescu, în cadrul emisiunii „Întâlnire cu arta”.

„Noi am fost colegi de grupă în facultate, în proiectele lui Bogdan noi am mai fost împreună. Ne-am tot reîntâlnit pe set și suntem și prieteni, ceea ce a făcut lucrul mult la ușor. E foarte plăcut când te înțelegi cu cineva, pentru că știi ce va spune, cum va face lucrurile.”, a adăugat Ana Maria Guran. 

„Avem același vocabular, aceleași principii. Vrem să facem filme bune, de calitate și cred că ne-a ieșit. E o surpriză plăcută să vezi că vine publicul la film românesc în cinematografe, sunt foarte multe preconcepții despre filmele românești și e plăcut să vezi că publicul în sfârșit capătă încrede și vine să vadă ce produse se aduc.”, a completat actorul.

Te-ar putea interesa și: Întâlnire cu arta. Actrița Andreea Șovan, invitație la teatru: ”KNOCKOUT. Dulcea știință de a face vânătăi” / VIDEO

Ce își propune să evidențieze filmul „Taximetriști”

Filmul „Taximetriști”, în regia lui Bogdan Theodor Olteanu, își propune să evidențieze lumea reală, astfel încât cât mai multe persoane să se identifice cu poveștile de viață ale personajelor.

„Taximetriști nu se pretează ca un film cu pretenții, e un film despre oameni, unde te poți identifica cu anumite personaje cu ușurință, nu are pretențiile unui film de artă, dar nu are nici aspirațiile unui film comercial,  undeva la mijloc și își propune să fie o poveste.”, a mai dezvăluit Carol Ionescu. 

„Mi se pare că este foarte autentic și cum am mai avut discuția asta cu mai mulți oameni, că noi ne uităm la filme din străinătate și suntem obișnuiți să consumăm genul ăsta de conținut, înțelegem glumele altor oameni din alte țări, dar e foarte tare când vezi un film care vorbește despre locurile în care ai fost, locurile pe care le știi, despre situații pe care le cunoști, un străin dacă va vedea filmul nu va înțelege acele lucruri, ceea ce e foarte mișto, noi le absorbim altfel. E foarte autentic.”, a spus și Ana Maria Guran.

Citește și: Cornel Ilie îi face praf pe actorii din „Romina, VTM”: „Ăla e film, cu maneliști? O tâmpenie, o porcărie!”

„E normal să facem filme noi despre lucruri care se întâmplă acum”

Faptul că filmul românesc evoluează, iar în distribuții sunt din ce în ce mai căutați actorii tineri are numai plusuri, consideră cei doi, care spun că evoluția filmului în țara noastră trebuie să se întâmple și este perfect firească.

„Poveștile și personajele au o autenticitate aparte, pentru că scenariștii, actorii au căutat să dea cât mai multă importanță, nu a fost nimic superficial, asta pot garanta eu. Sunt actori, regizori, scenariști tineri profesioniști, foarte capabili, care vor să-și arate talentul, să arate ce pot, pentru publicul autohton. E bine că încet, încet se taie preconcepțiile care ne legau de filme vechi, cărora nu le neagă nimeni valoarea, însă îndemn publicul să dea o șansă filmelor noi, indiferent de gust.”, a dezvăluit actorul. 

„Am întâlnit oameni care-mi spun că nu dau nicio șansă filmului românesc, fără să-mi dea vreun argument, probabil e ceva ce și-au imprimat în creier. În ultima perioadă au tot ieșit filme, ceea ce este un început. E normal să facem filme noi despre lucruri care se întâmplă acum, să trăim în prezent.”, a declarat și Ana Maria.

VEZI și: Ce crede Florin Călinescu despre filmele „Teambuilding” și „Romina, VTM”: „Și-au pus bănuții lor în joc, nu CNC, nu pile, nu șmecherii”Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Cinematografie


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel