Aluziva, jurnalista care și-a dat demisia în direct la Digi24, a vorbit despre reîntoarcerea în presă

Alina Greavu, pe numele ei real, a precizat câteva detalii, condiții și obstacole în ceea ce privește reîntoarcerea sa în televiziune.

Alina Greavu este o fostă jurnalistă care a devenit cunsocută în urma demisiei, în direct, de la Digi24. Ea a devenit o activistă a educației și nu numai, iar prin proiectele sale și-a propus scopul de a face viața oamenilor din comunitate mai bună. Unul dintre cele mai semnificative proiecte duse la bun final a fost o campanie de strângere de fonduri pentru a aduce două ambulanțe, dotate modern, în cadrul unei comunități unde nimeni nu beneficia de un astfel de serviciu, destul de banal din perspectiva multora.

Vezi și: Daniela Nane, gest impresionant după moartea Ioanei Maria Lupașcu. Actrița o va crește pe fiica regretatei pianiste: Va rămâne cu mine. Nu e singură pe lume

De ce ar reveni în presă

Cu ocazia unui interviu, Aluziva- porecla sa din mediul online, a dezvăluit mai multe detalii despre pasiunea sa față de jurnalism, dar și despre cât de mult i-ar părea rău dacă ar da cu piciorul la tot ce a construit până acum. Deși este tentată să revină, ea precizează obstacolele de natură morală care consideră că o împiedică.

“Eu iubesc meseria aceasta. Am deseori momente de nostalgie. Mi-ar fi plăcut să fiu în locul tău acum, mă trage ața la rădăcini. Când sunt invitată într-un platou de televiziune mă uit cu nostalgie, știu să mă cablez singură, oamenii de la tehnic sunt surprinși pentru că știu și limbajul. Clar, îmi este dor, dar nu știu dacă m-aș mai întoarce. Am evoluat atât de mult pe social media pe partea de activism, în educație, în demersurile mele cu asociația. Mi s-ar părea o pierdere să dau cu piciorul, practic, la tot ce am construit independent și să mă întorc în televiziune. Nu aș spune nu la a face parte dintr-un proiect pe perioadă determinată, poate 3 luni sau habar nu am. Poate să fiu host la o emisiune pentru amuzament, dar nu m-aș întoarce să rămân, să am carieră în televiziune de acum încolo. Așa gândesc acum. Poate la anul, într-o toamnă, mă apucă dorința să mă întorc”, a spus activista, pentru Ego.ro

Vezi și: Filme premiate la festivaluri prestigioase prezentate în premieră națională în cadrul Competiției Internaționale de Lungmetraj BIEFF.13

A lucrat la „Românii au talent”

Probabil că ea ar avea un mare succes dacă ar reintra în lumea jurnalismului, mai ales că legăturile pe care și le-a creat în urma activității sale nu sunt accesibile oricui.

“Din poziția în care sunt acum, aș merge foarte mult pe educație, pe chestii serioase, să discutăm chestii serioase. Pe de altă parte, îmi este dor și de o caterincă, poate aș face și entertainment! Sunt capabilă de ambele zone și sunt îndeajuns de documentată încât să pot să susțin și discuții cu parlamentari, să vorbesc cu artiști. Am lucrat la “Românii au talent”, acolo erau oameni care cântau la legume ca la instrumente, cântau la subraț, făceau tot felul de lucruri. Cu oamenii respectivi trebuia să discute cineva! Și lor trebuia cineva să le ia interviu sau să le facă o copie după buletin! Atunci, partea mișto este că mă pot mula pe tot felul de subiecte, de zone. Acum, având în vedere că sunt destul de serioasă în ceea ce fac, merg foarte mult pe zona de educație, de ceea ce fac. Văd foarte mulți oameni nefericiți, triști, aceasta este lumea ONG-urilor în general. Parcă mai am chef să mai râd câteodată, să ne mai și destresăm”, a mai spus ea, conform sursei precizate.

Vezi și: Documentarul de calatorie My journey to Romania – Letter from Timisoara va avea premiera pe 19 iulie

Ce fel de emisiune și-ar dori

Ea ar dori o emisiune pe perioadă determinată, iar subiectele pe care le-ar aborda ar fi de natură distractivă, dar și serioase. Cea mai tristă parte în lumea ei este cea a ONG-urilor, acolo unde sunt foarte mulți oameni care au parte de dezavantaje de toate felurile.

“Din poziția în care sunt acum, aș merge foarte mult pe educație, pe chestii serioase, să discutăm chestii serioase. Pe de altă parte, îmi este dor și de o caterincă, poate aș face și entertainment! Sunt capabilă de ambele zone și sunt îndeajuns de documentată încât să pot să susțin și discuții cu parlamentari, să vorbesc cu artiști. Am lucrat la “Românii au talent”, acolo erau oameni care cântau la legume ca la instrumente, cântau la subraț, făceau tot felul de lucruri. Cu oamenii respectivi trebuia să discute cineva! Și lor trebuia cineva să le ia interviu sau să le facă o copie după buletin! Atunci, partea mișto este că mă pot mula pe tot felul de subiecte, de zone. Acum, având în vedere că sunt destul de serioasă în ceea ce fac, merg foarte mult pe zona de educație, de ceea ce fac. Văd foarte mulți oameni nefericiți, triști, aceasta este lumea ONG-urilor în general. Parcă mai am chef să mai râd câteodată, să ne mai și destresăm”, a mai punctat Aluziva, potrivit sursei anterior citate.

Vezi și: Copiii adoptivi ai Luminiței Anghel s-au reîntâlnit. Reacția artistei după ce David Pușcaș a revăzut-o pe MăriucaGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: George Eduard Caramiciu | Dată: 07 sep 2023, 16:38 | Categorie: Showbiz


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience