Alimentul care te ajută să slăbești și să fii mai inteligent: „Face ca procesul de slăbire să fie unul foarte rapid”

Data publicării:
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik
Descriere foto: Sursa foto: https://www.freepik.com/, @freepik

Florentina Opriș a dezvăluit unul dintre alimentele pe care trebuie să le incluzi constant în mesele tale.

Există mai multe alimente pe care trebuie să introduci activ în farfuria ta, pentru a te bucura de beneficii maxime și pentru a avea parte de o sănătate cât mai optimă. Ce-ai spune totuși dacă ți-am dezvălui un ingredient care, adăugat la masa de mic dejun, susține și dieta, pierderea kilogramelor în plus, dar ajută și la menținerea sănătății creierului, cât și la o bună funcționare a digestiei și inimii? Florentina Opriș este cea care a dezvăluit acest aliment minune, pe care trebuie neapărat și tu să-l consumi de-acum încolo în fiecare zi.

„Astăzi avem o combinația foarte interesantă de nuci cu fructe. Nucile fac ca procesul de slăbire să fie unul foarte rapid, pentru că accelerează metabolismul. Trebuie să mănânci în cantitate rezonabilă, adică un pumn de nuci pe zi. Dacă combini nucile cu fructele, ai beneficii multiple: antioxidanți din abundență și vitaminele și mineralele prezente în fructe se absorb foarte ușor în prezența grăsimilor Omega 3. Așa că fă această combinație, dacă te gândești la un creier sănătos, la o inimă sănătoasă, la digestie bună, la proces de slăbire și la frumusețe, dar și la inteligență, nu-i așa? Pentru că nucile au forma creierului.”, a dezvăluit Florentina Opriș pe rețelele de socializare. 

Citește și: Medicul Mihail Pautov: „Cea mai bună multivitamină”. Sănătate curată, nu alta! O găsiți peste tot și este foarte ieftină

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Florentina Opris (@florentinaopris)

Alte alimente care susțin sănătatea creierului

Mai există și alte alimente care sunt extrem de benefice, când vine vorba de sănătatea creierului, iar nutriționistul Wasim Nazer ne-a dezvăluit cele mai bune trucuri prin care ne putem bucura de o sănătate mintală cât mai bună, odată cu trecerea timpului. 

„Uleiul de măsline, dacă e sănătos, presat la rece, e foarte bun să consumi o linguriță dimineața, dar dacă consumi mai mult, te îngrași, deja nu mai devine sănătos. Lingurița o poți lua pe stomacul gol, dacă mai pui și puțină lămâie, e perfect. Mai avem stafidele, susanul, broccoli, trebuie să le includem în meniul zilnic. Semințele de floarea soarelui, dar să nu consumăm mult. Tot ce zic eu îngrașă foarte mult, dar aceste grăsimi pe care le conțin ajută foarte mult creierul. Și migdalele sunt bune. Ca legume e tot ce e verde, astea sunt esențiale. Ficatul mai e foarte important, iar noi nu consumăm mult.”,  a declarat nutriționistul Wasim Nazer, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, de la Spectacola.

VEZI și: Ceai antigripal și de ardere a grăsimilor. Remediul mănăstiresc pe care trebuie să-l bei zilnic: „Efectul va fi imediat”

Cafeaua, aliat al creierului

Fie că-ți vine să crezi sau nu, și cafeaua este la fel de bună, când vine vorba de sănătatea mintală, însă consumată în cantități moderate. Chiar dacă au fost extrem de multe păreri controversate de-a lungul timpului, cu privire la acest subiect, specialistul spune că ne putem delecta chiar și cu două cafele pe zi, astfel încât să nu abuzăm de ea și să avem de câștigat de pe urma sa.

„Chiar dacă te poate surprinde, și cafeaua este foarte bună, dar nu multă. Pentru creier, e suficient o cafea sau două pe zi. Ea te ajută să-ți crească tensiunea, iar atunci o să meargă mai mult sânge în creier și atunci o să fii mai oxigenat. Ceaiul face același lucru. Dacă îl consumi moderat e bun. Mai vreau să adaug și sportul, care ne oxigenează și ne ajută foarte mult. Sportul în spații deschise e foarte important. Trebuie să facem toate aceste lucruri din timp, ca să ne ajute. E preferabil ca după 40 de ani să mănânci 2-3 nuci pe zi sau migdale.”, a continuat el să ne dezvăluie.

Citește și: Leguma care funcționează drept un „aspirator de toxine”. Trebuie să o consumi zilnic: „Chiar dacă nu-ți vine să crezi..”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel