Medicul Mihail Pautov: „Cea mai bună multivitamină”. Sănătate curată, nu alta! O găsiți peste tot și este foarte ieftină

Data publicării:
Mihail Pautov
Descriere foto: Mihail Pautov

Medicul Mihail Pautov a spus că deseori este întrebat ce multivitamină recomandă celor apropiați.

Medicul Mihail Pautov a subliniat că, în ciuda tendinței de a căuta soluții rapide în suplimente și vitamine de pe piață, esențialul poate fi găsit într-un aliment simplu și accesibil: oul. Acesta a evidențiat faptul că oul conține o gamă completă de elemente nutritive necesare pentru a susține viața și dezvoltarea unui organism, fiind astfel cea mai bună „multivitamină" naturală disponibilă.

 

„De multe ori, și la sală, și pe stradă, și printre prieteni mai vine câte cineva și zice: „băi, doctore, zi-mi și mie o multivitamină din asta șmecheră să bag și eu acum că am 45 de ani, poate nu mănânc ce trebuie, poate alea-alea, dă și mie o multivitamină”. Ideea este că cea mai bună multivitamină pe care o poți consuma zilnic este oul. Oul este cea mai bună multivitamină pentru că în acel ou avem toate elementele pentru a construi un organism viu. Din acel ou poate să iasă un pui viu. Acel ou conține toate elementele necesare pentru a forma acel organism. Oul are aproape orice microelement de care corpul tău are nevoie”, a explicat medicul Mihail Pautov.

Oul este bogat în nutrienți esențiali, precum vitaminele A, D, E, și K, toate complexul de vitamine B, fier, zinc, seleniu și acid folic. Acești nutrienți sunt vitali pentru buna funcționare a organismului, inclusiv pentru sistemul imunitar, sănătatea oaselor, și funcțiile cognitive.

Ouăle sunt una dintre cele mai bogate surse alimentare de colină, un nutrient esențial pentru sănătatea creierului și a sistemului nervos. Colina este importantă pentru sinteza neurotransmițătorilor și a fosfolipidelor, care sunt implicate în funcționarea cognitivă și în menținerea sănătății membranei celulare.

Consumul de ouă poate contribui la menținerea unei greutăți sănătoase. Proteinele din ouă pot stimula senzația de sațietate și pot reduce pofta de mâncare, ceea ce poate ajuta la controlul greutății și la gestionarea apetitului.

 

VEZI ȘI: Boala lui Carmen Brumă. De ce s-a operat. Factorii de risc pentru această maladie:

https://www.spectacola.ro/boala-lui-carmen-bruma-de-ce-s-a-operat-factorii-de-risc-pentru-aceasta-maladie_38440.html

 

VEZI ȘI: Toată lumea îl știe pe Mircea Badea, dar știați cine este și cu ce se ocupă sora lui?:

https://www.spectacola.ro/toata-lumea-il-stie-pe-mircea-badea-dar-stiati-cine-este-si-cu-ce-se-ocupa-sora-lui_38435.html

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel