Alimentul care nu lipsește din meniul Andreei Raicu. Este de post, bogat în proteine și grăsimi sănătoase: „Poate fi folosit în foarte multe rețete”

Data publicării:

Andreea Raicu le-a dezvăluit fanilor un truc foarte util în bucătărie.

Sunt ani de zile de când Andreea Raicu a renunțat la produsele pe bază animală, în favoarea celor vegetale. Vedeta le explica în trecut fanilor cum niciodată nu a fost foarte atrasă de carne și se pare că această decizie i-a influențat atât starea de sănătate, care este una foarte bună, cât și aspectul fizic, care se menține și el unul impecabil. Astfel, frecvent, vedeta le dezvăluie și urmăritorilor săi mici trucuri din bucătărie, care îi sunt ei de folos în viața de zi cu zi, pentru a prepara cele mai nutritive și delicioase mese. În acest sens, Andreea Raicu spune că tofu este unul dintre alimentele pe care le introduce adesea în cadrul meniului său, datorită versatilității, dar și faptului că este o sursă bună de proteină.

„După cum bine știi, iubesc sa mănânc sănătos si de cele mai multe ori gătesc acasă. Este o activitate care mă relaxează si cel mai important lucru, știu ce pun în farfurie. Iar, contrar miturilor, o alimentație sănătoasă nu presupune ore în șir petrecute în bucătărie.

Unul dintre alimentele mele preferate este tofu deoarece este o sursă bună de proteine, conține grăsimi sănătoase si are un conținut redus de grăsimi saturate. Mai mult de atât, este un aliment versatil, care poate fi folosit în foarte multe rețete.

Nu în ultimul rând, tofu este o alegere foarte bună și pentru perioada postului. Eu voi face avocado cu tofu, ciuperci umplute cu tofu și legume trase la tigaie cu tofu.”, a scris Andreea Raicu pe rețelele de socializare.

Te-ar putea interesa și: Cine NU trebuie să țină postul Crăciunului. Florin Roşu: Organismul lor nu este pregătit, prezintă un adevărat risc. Postul este un exerciţiu de voinţă, nu dietă

Cum arată o masă de mic dejun a vedetei

Acum ceva timp, Andreea Raicu a dezvăluit și cum arată una dintre mesele pentru care optează dimineața, după un antrenament pe măsură. Astfel, vedeta le oferea pe atunci fanilor încă o idee rapidă, pe bază de ou, pâine, brânză, dar și avocado.

„Am venit de la sală și stau acasă și îmi era foarte foame și mi-am făcut un ou, pentru că nu mai mănânc mic dejun care să mai conțină nimic dulce. Mi-am făcut un ou fiert și pâine fără gluten, cu avocado, lămâie și brânză fără lactoză. Mănânc aceste lucruri care-mi ajută creierul, pentru că au omega, iau și proteină și puțin carbohidrați.”, a spus Andreea Raicu pe rețelele de socializare.

Citește și: Carmen Brumă, rețetă de pastă de năut de post: „O masă completă pentru această perioadă, sănătoasă și sățioasă”

Cum s-a decis să renunțe la carne

Andreea Raicu a decis să renunțe definitv la carne în urmă cu mai mulți ani, când a simțit pe propria piele efectele extraordinare pe care lipsa acestui aliment le oferă. Crescută într-o familie în care tradițiile erau sfinte, iar produsele de bază animală nu lipseau de pe masă, vedeta și-a dat seama de faptul că organismul nu are nevoie de atât de multă mâncare pentru a funcționa optim. 

„Nu mănânc carne. Am început cu un post acum opt ani și mi-am dat seama că aveam o stare extraordinară de bine și atunci am renunțat la toate enzimele pe care le luăm că să diger carnea mult mai bine. Practic, am stat și mi-am ascultat corul. Fac parte dintr-o familie în care atunci când venea Crăciunul cumpărăm carnea de porc, legumele, salatele și pastilele de bilă pe care trebuia să le luăm pentru că mâncăm foarte mult. Dar nu-i mai bine să nu mai mâncăm atât de mult, că să nu mai fim nevoiți să luăm acele pastile? Cred că e foarte important să lucrăm mai mult la cauza și nu la efect, pentru că noi avem un corp foarte deștept care ne da semnale atunci când ceva nu este în regulă”, declara ea în trecut, potrivit cancan.

VEZI și: Ioana Ginghină a ajuns pe perfuzii. Ce s-a întâmplat cu vedeta: ”Sper că sunteți mai sănătoși decât mine”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel