Alimentul care îți pătează foarte tare dinții. Dr. Alin Gabor: „Are un colorant consistent. Niște pete mult mai greu de scos”

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dr. Alin Gabor a fost invitat în emisiunea Pastila de Frumusețe, la Spectacola și DC News. 

Dr. Alin Gabor a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, unde a dezvăluit, în primul rând, cum ne pot afecta metodele de albire ale dinților acasă și cât de tare ne pot distruge acestea dinții, dacă le aplicăm pe termen lung. 

„Lămâia este un acid, ai pus lămâie pe ceva, atunci topește. Așa se întâmplă și cu dintele, pui lămâia, topește. Vii apoi și cu periuța de dinți și freci sau vii cu periuța cu bicarbonat, care și acesta este foarte abraziv, ca un nisip. Da, el ajută la remineralizare, dar ei se remineralizează foarte greu după ce ai ras foarte mult din ei. Tu vii cu acid, îi topești, după care aplici bicarbonat și freci. Ți se par albi în oglindă, dar acest bicarbonat ar trebui să fie folosit doar de două ori pe an, cât să reîmprospătăm anumite zone. Există  pastă de dinți dedicată cu așa ceva. În trecut se folosea, într-adevăr, inclusiv mama mea folosea asta și i-am spus la ce se supune și nu a înțeles asta până când nu a avut nevoie de mine, când i-am arătat care sunt efectele. I-am arătat cât dinte a pierdut prin acest bicarbonat. Nu se reface absolut nimic, din păcate. Trebuie să intervină medicii, iar costurile sunt uriașe.”, a declarat Dr. Alin Gabor, în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe. 

Citește și: Pasta de dinți care distruge smalțul. Dr. Alin Gabor: „Grijă mare. Este ca și cum ai freca cu nisip pe dinți”

Alimentele care pătează dinții cel mai mult

Dacă toată lumea știe faptul că vinul roșu, dar și cafeaua, pătează într-o proporție destul de mare dantura, specialistul spune că, de asemenea, și ceaiul are efecte foarte mari, în această categorie. 

„Ceaiul are un colorant destul de consistent în el. Recomand ceaiul băut cu apă plată, precum cafeaua, să nu rămână ultima gură de ceai. Ceaiul verde, cel negru pătează mult mai rău dinții și sunt niște pete mult mai greu de scos. 

Tutunul mai colorează dinții, tot ce este colorat, iar noi înghițim, intră în contact cu dintele. Dintele este precum un fagure de miere, poros, iar dacă noi lăsăm să persiste, se impregnează în interior și nu mai iese culoarea la fel de bine.”, a continuat specialistul.

De asemenea, trebuie să avem mare grijă și la sucurile de sfeclă. Pe cât sunt de sănătoase, pe atât de tare acestea ne pot afecta culoarea dinților. 

„Sucurile de sfeclă pătează. Am avut un pacient care consuma frecvent asta și inclusiv fațetele erau pătate. Diferența este că dintele se pătează în profunzime, fațeta doar la suprafața, iar cu o curățare se duce. Dar am rămas șocat cât de tare poate să se impregneze.”, a mai spus el.

Citește și: Cum obții un zâmbet ca la Hollywood. Dr Alin Gabor: „Toate acestea fac ca zâmbetul să arate frumos”/ EXCLUSIV

Cum consumăm aceste alimente fără să ne pătăm dinții

„Nu  putem renunța la ele, asta e clar. Eu, când îmi fac o albire, folosesc paiul, pus între dinți, ca să se ducă direct pe gât. Mai putem folosi apa plată sau periuța de dinți. Ideal ar fi să ai o periuță de dinți mereu, dar dacă suntem în oraș nu prea putem să o luăm peste tot. Cu toate că am fost în alte țări la conferințe și am văzut că restaurantele care se respectă au la baie periuță de dinți, o idee foarte bună pe care în România nu am văzut-o încă. Din ce în ce mai mulți sunt interesați de igienă și de acest Hollywood smyle.”, a mai declarat Dr. Alin Gabor.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel