Pasta de dinți care distruge smalțul. Dr. Alin Gabor: „Grijă mare. Este ca și cum ai freca cu nisip pe dinți”

Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
EXCLUSIV
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, a fost invitat în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, unde a dezvăluit mai multe trucuri ce vor ține dinții sănătoși. 

Dr. Alin Gabor a fost invitat în cadrul emisiunii Pastila de Frumusețe, unde a dezvăluit care sunt pașii importanți ce ne vor conduce către un zâmbet perfect. În tot acest proces, un aport extrem de mare îl are alegerea pastei de dinți corecte. Chiar dacă astăzi pe piață există foarte multe modele, care promit rezultate miraculoase în doar câteva zile, specialistul spune să ne axăm pe cele mai simple. Mai mult, acesta trage un semnal de alarmă asupra pastei de dinți pe bază de cărbuni, care ne poate strica dantura.

„Grijă mare aici. Este un mare marketing la ora actuală, în spatele unui zâmbet frumos. Cele pe bază de cărbune activ, cele negre, în special, distrug dinții. Nu pe termen scurt, folosite pe termen lung. Este foarte abrazivă, asta este modalitatea prin care se albește și dintele. Există o granulație mai mare a substanței care curăță, în interiorul pastei de dinți și automat este ca și cum ai freca cu nisip pe dinți. Iei din pete, dar iei și din smalț. La un moment dat, ar trebui să vezi că dinții tăi se închid la culoare, pentru că dacă smalțul se distruge sau devine mai opac se vede dentina, care este stratul de sub smalț și este mai închis la culoare. Automat, dinții par mai închiși și îți vine să freci și mai tare și așa intri într-un cerc vicios prin care să îți strici foarte tare dinții.

Poți să ajungi la niște sensibilități, la scoaterea nervului. Nu vei putea să bei apă rece, spre exemplu, și este normal, pentru că ți-ai sensibilizat dinții.”, a declarat Dr. Alin Gabor, medic stoatolog, în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe. 

Citește și: Pastila de frumusețe: Zâmbet de Hollywood. Dr. Alin Gabor, totul despre sănătatea dinților / VIDEO

Cum alegem pasta de dinți corectă

Chiar dacă ne dorim să ne albim dinții peste noapte, medicul stomatolog dezvăluie că cel mai indicat este să ne axăm pe o pastă de dinți normală, care să aibă o granulație medie. 

„Cumpărați pur și simplu o pastă de dinți și citiți granulația. Trebuie să aibă în jur de 50 la dimensiunea granulațiilor, este suficient pentru curățare, cât să nu facă rău dinților. Există și la 80, dar cu indicație medicală, sau mai soft, când avem niște probleme la nivelul gingiilor, dar sunt situații speciale. Nu recomand pastele de dinți scumpe, nu fac minuni, am testat pe mine, am vrut să văd  spre ce să îndrum pacienții. Nu-ți albește niciuna dinții, pe cea cu cărbune nu am riscat să o încerc, dar probabil albește, pentru că am văzut videoclipuri de marketing, dar, repet, sunt studii care atestă că distrug dinții.”, ne-a mai dezvăluit specialistul.

Citește și: Cum obții un zâmbet ca la Hollywood. Dr Alin Gabor: „Toate acestea fac ca zâmbetul să arate frumos”/ EXCLUSIV

Ce trebuie să facă pacienții care au folosit deja pasta de dinți cu cărbune

În cazul în care obișnuiți să folosiți o astfel pastă de dinți, este momentul să faceți o vizită la medicul stomatolog. Există soluții care pot tarta problemele aduse de aceasta, însă depinde de gravitatea situației. 

„Pentru cei care au folosit această pastă de dinți, se mai poate face ceva, dar depinde foarte mult cât s-a luat din dinte. Există soluții care vor reface acea structură, cum ar fi plomba sau ceramici, fațetele sunt obținute din ceramică, și așa putem repara zâmbetul, dar depinde cât de mult ai insistat cu acea periuță, cât de tare s-au sensibilizat dinții. Se poate ajunge inclusiv la scoatere de nerv, unde trebuie să îmbraci dintele.”, a continuat el. 

 

Urmărește aici întreaga emisiune:



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel