Cum obții un zâmbet ca la Hollywood. Dr Alin Gabor: „Toate acestea fac ca zâmbetul să arate frumos”/ EXCLUSIV

Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Alin Gabor/ captură video Youtube, Instagram
EXCLUSIV
Descriere foto: Dr. Alin Gabor/ captură video Youtube, Instagram

Dr. Alin Gabor a fost invitat în emisiunea Pastila de Frumusețe, la Spectacola și DC News. 

Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, a fost invitat în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe”, la Spectacola, DC Medical și DC News, unde a dezvăluit cele mai importante sfaturi ce țin de îngrijirea dinților. În primul rând, medicul stomatolog ne-a explicat care este motivul principal pentru care trebuie să avem grijă de sănătatea dinților noștri. 

„Igiena orală contează cel mai mult, indiferent de aspectul zâmbetului, care poate fi corectat cu foarte multe tratamente la ora actuală, de la fațete, la tratamente ortodontice, care sunt aparatele dentare. Fiecare om ar trebui să înțeleagă că o igienă orală corectă nu asigură doar un zâmbet frumos, ci toată sănătatea corpului. Există foarte multe studii, cum că foarte multe boli ale corpului nostru se manifestă prima dată în cavitatea bucală, la nivelul dinților, gingiilor, limbii, cerul gurii. Pot apărea la aceste structuri niște semne, care să indice aceste boli.”, a declarat Dr. Alin Gabor în cadrul emisiunii Pastila de frumusețe. 

Te-ar putea interesa și: Care sunt cele mai dăunătoare alimente pentru dinți. Trebuie să ne ferim de ele. Dr. Alin Gabor: Acestea sunt hrană pentru bacterii

„Gura trebuie privită ca un organ”

Chiar dacă sănătatea dinților este lăsată de foarte multă lume pe planul doi, medicul stomatolog explică faptul că aceasta ar trebui să fie prioritară. De asemenea, frumusețea nu este tot, ne spune Alin Gabor, care explică faptul că un zâmbet sănătos este mult mai complex de atât.

„Gura trebuie privită ca un organ. Oamenii nu cred că pun foarte mare preț pe partea aceasta de stomatologie. Putem să facem un zâmbet frumos, dar să vină cu dinții în pungă în trei ani de zile, ceea ce nu ne dorim. Este foarte important să stabilim o structură, o fundație corectă de la bun început, peste care putem construi un zâmbet frumos. Asta înseamnă: fațete dentare, albiri dentare, tratamente cu aparate dentare, toate acestea fac ca zâmbetul să arate frumos, asta își dorește toată lumea.”, a continuat medicul stomatolog. 

VEZI și: 3 pași obligatorii pentru o igienă dentară corectă. Sfaturi de la dr. Alin Gabor

Rutina corectă de îngrijire a dinților

Dr. Alin Gabor ne-a dezvăluit și care sunt pașii corecți pe care toată lumea ar trebui să îi respecte, pentru o rutină corectă de îngrijire. 

„Ar trebuie să avem o periuță bună, nu contează că este electrică sau manuală. Există posibilitatea să faci un periaj foarte bun cu cea manuală. Periajul este foarte important și, de asemenea, alegerea tipului de periuță, pentru că sunt unele soft, medii sau hard, iar recomandarea noastră este cea medie, iar restul se folosesc doar în anumite situații indicate de noi, medicii stomatologi. 

După periuță, ață dentară obligatoriu. Există, de asemenea, dușul bucal sub forma unui aparat care suflă presiune cu apă pe dinți și înlătură pete, bacterii și igiena se îmbunătățește astfel. Mai adăugăm și apă de gură, prin care reîmprospătăm toată respirația și omorâm din bacterii. Grijă mare și la alegerea apei de gură. Există cu dedicație medicală, pentru anumite boli, dacă nu, folosim apă de gură fără alcool, pentru că alcoolul usucă cavitatea bucală, iar dacă gura nu mai are umezeala, capătă un miros neplăcut.”, ne-a mai explicat Alin Gabor.

Citește și: Frica de dentist, o reală problemă pentru cei mici. Cum putem convinge copiii să meargă la stomatolog



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel