Alimentul care ar trebui să-ți dea energie, dar, de fapt, te face mai somnolent. Dr. Mihail, semnal de alarmă: „O să-ți stoarcă energia”

Data publicării:

Dr. Mihail a dezvăluit care este produsul de care trebuie să te ferești, întrucât nu are niciun fel de beneficiu.

Zahărul este unul dintre cele mai iubite produse, care, inevitabil, se regăsește într-o mare varietate de alimente și băuturi. Extrem de multe persoane îl consumă însă pentru doza de energie pe care acesta pare că ne-o oferă, în momentul în care am mâncat ceva dulce sau am băut o băutură care conține această substanță. Realitatea este total diferită, explică Dr. Mihail. Există posibilitatea ca anumite persoane să aibă parte de o doză mică de energie, însă este valabil doar în cazul oamenilor care depun efort fizic constant, explică specialistul. 

„Zahărul este un ingredient pe care-l găsim în aproape orice băutură energizantă, iar consumul excesiv de zahăr, după cum știți, poate duce la probleme grave de sănătate, precum e diabetul zaharat, obezitatea și sindrom metabolic. Trebuie să înțelegem că el îți dă energie doar dacă dacă tu o consumi. Dacă mergi pe munte, alergi, e posibil ca zahărul să te ajute puțin ca să-ți aducă energie. Dacă tu, în schimb, stai pe loc, ești la școală și ai băut un energizant și te pui în bancă, zahărul o să-ți crească glicemia, o s-o scadă, și asta o să te facă mai somnolent. Practic o să-ți stoarcă energia, decât să ți-o dea.”, a declarat Dr. Mihail pe TikTok.

VEZI și: Dr. Mihail Pautov dezvăluie cele 10 metode prin care poți scăpa de anxietate / Video

@doctor.mihail

Zahărul îți dă o falsă senzație de energie, urmată de o cădere vecină cu epuizarea. ????????‍⚕️☝????????

♬ original sound - doctor.mihail

Strategia medicului pentru a scăpa de stres

Trăim într-o lume în care suntem puși într-o continuă mișcare și în care momentele de relaxare devin un adevărat lux. Tocmai din acest motiv, stresul este adesea prezent în viața noastră, iar mediul Pautov se pare că i-a găsit și un remediu cât se poate de natural.

„Ce fac eu este să intru într-un duș rece. În momentul în care intri sub acea apă rece, corpul nostru, în mod natural, are un vârf mare de cortizol atunci când noi ne trezim. Dacă ne trezim și ne uităm la soarele de pe cer și plecăm la muncă imediat, atunci avem un boost pozitiv de cortizol.

Dacă noi ne trezim și stăm pe telefon sau ne ia o oră să ne trezim atunci nu avem acel vârf de cortizol. Deci, primul lucru care se întâmplă este să ai un vârf benefic de cortizol, ceea ce înseamnă că pe parcursul zilei vei avea mai puțin cortizol, se va duce cortizolul în jos și asta te va relaxa spre seară și te va ajuta să dormi mai bine”, a explicat medicul Mihail Pautov.

Citește și: Alimentele care scad imunitatea. Dr. Mihail, semnal de alarmă: „Atenție mare”

Alimentul care scade semnificativ riscul de cancer de colon

Cât despre alimentul minune care poate scade riscul de cancer la colon, specialistul spune că este vorba despre un produs bogat în fibre. Este ieftin, ușor de integrat în preparate și la îndemâna oricui.

„Este dovedit în foarte multe studii faptul că acest consum de ovăz scade semnificativ riscul de a face cancer de colon. Acesta este asociat în foarte multe culturi, țări cu o dietă săracă în fibre. Fibrele alea, practic, curăță colonul. Colonul are propriile sale mecanisme de a se curăța, dar fibrele îl rașchetează, îl curăță. În momentul în care tu nu ai fibre, iar fecalele tale sunt foarte moi, ele nu vor curăța cum trebuie acest colon. Colonul este obișnuit cu fibre, fructe și legume, pline de fibre.”, a dezvăluit Dr. Mihail, pe TikTok.

VEZI și: Persoanele care nu trebuie sub nicio formă să consume alcool. Dr. Mihail, avertisment dur: „Absolut interzis. Următorul pas este ciroza”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel