Alimentele care scad imunitatea. Dr. Mihail, semnal de alarmă: „Atenție mare”

Data publicării:
Dr. Mihail, captură video TikTok
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video TikTok

 Dr. Mihail a dezvăluit patru categorii de alimente de care trebuie să te ferești în sezonul rece.

Extrem de multe persoane sunt din ce în ce mai interesate în această perioadă de a-și crește imunitatea și de a ține, astfel, departe tot felul de viruși sau răceli de sezon. Înainte însă să căutăm remediile care ne ajută în acest sens, trebuie să îndepărtăm din alimentația noastră câteva elemente esențiale care scad semnificativ sistemul imunitar, avertizează Dr. Mihail, care pune pe primul loc zahărul.

„Dacă vrei să-ți crești imunitatea, atunci trebuie să eviți aceste 4 tipuri de alimente. Oamenii vor în sezonul acesta să-și crească imunitatea și se duc la farmacie să cumpere suplimente pentru a-și crește imunitatea, care îți fac de 10 ori mai rău. Îți scad imunitatea și îți distrug sistemul imunitar, care e absolut nepregătit să se lupte cu o viroză. În primul rând, alimentele bogate în zahăr cresc producția de proteine inflamatorii, având un impact negativ asupra funcției imunitare.”, spune Dr Mihail pe rețelele de socializare.  

Citește și: Persoanele care nu trebuie sub nicio formă să consume alcool. Dr. Mihail, avertisment dur: „Absolut interzis. Următorul pas este ciroza”

@doctor.mihail Alimente care SCAD imunitatea ???? ????????‍⚕️ @medicool.ro_antena1 ♬ original sound - doctor.mihail

Alte trei alimente pe care trebuie să le eviți pentru un sistem imunitar puternic

Nu doar zahărul poate fi periculos într-o cantitate mare, ci și sarea, avertizează specialistul. De asemenea, Dr. Mihai mai pune pe listă și mâncarea prăjită sau îndulcitorii artificiali. 

„2. Prea multă sare, ea este ok, dacă o controlezi și faci sport. Eu recomand acel vârf de sare într-un pahar de apă minerală dimineața care să te energizeze, dar dacă mănânci prea multă sare, ea poate inhiba și alterează bacteriile intestinale.

3. Atenție mare la mâncare prăjită. Pe lângă faptul că ne poate îngrășa, ea este bogată într-o grupă de molecule, care se formează atunci când zaharurile acționează cu proteinele sau grăsimile în timpul gătirii la temperaturi ridicate. Se crede că aceste molecule slăbesc sistemul imunitar în mai multe moduri.

4. Îndulcitorii artificiali pot provoca dezechilibre în bacteriile intestinale, care sunt extrem de importante în generarea unui răspuns imunitar bun.”, a mai dezvăluit specialistul. 

Citește și: Produsul lactat care susține un somn calitativ și digestia. Îl poți prepara simplu, acasă. Dr. Mihail: „Nu există motiv pentru care nu l-ai consuma”

Alimentele pe care trebuie să le consumi pentru o imunitate de fier

Invitat recent în cadrul emisiunii „Pastila de Frumusețe”, de la Spectacola și DC News, Cristian Mărgărit, nutriționist, dezvăluia care este principalul aliment pe care trebuie să-l incluzi adesea în mesele tale, pentru o sănătate de fier. Este vorba despre pește, care conține o sursă importantă de vitamina D, spune el. 

„Foarte puține alimente conțin vitamina D, aș puncta aici peștele oceanic, care, pentru imunitate, este un miracol, pentru că el include mai mulți nutrienți care ne ajută: vitamina D, A, seleniu, zinc, fier, proteină, Omega 3, toate ajută imunitatea. Vorbim de peștele oceanic de apă rece și culmea, macroul, heringul, pești mai ieftini, sunt foarte potriviți. Peștii care sunt mai scumpi, rechini, somon, ton, sunt pești mai mari, care au timp să acumuleze mai multe toxine din mediu, acești contaminați care există peste tot. Este bine să alegem un pește cât mai mic, de preferat, de captură, nu de crescătorie.”, a continuat acesta.

 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel