Dr. Mihail Pautov dezvăluie cele 10 metode prin care poți scăpa de anxietate / Video

Data actualizării: | Data publicării:
Dr. Mihail, captură video TikTok
Descriere foto: Dr. Mihail, captură video TikTok

Anxietatea poate fi diminuată dacă îți ajustezi obiceiurile. Dr. Mihail Pautov a dezvăluit care sunt cele 10 metode prin care poți încerca să scapi de anxietate.

 

Anxietatea este o reacție naturală a organismului la stres sau pericole, manifestată prin senzații de neliniște, frică sau teamă și se poate asocia prin palpitații, transpirație și nervozitate.

Doctorul Mihail Pautov, creator de conținut în social media și realizator TV,  a dezvăluit care sunt cele 10 metode prin care poți încerca să scapi de anxietate.

1. Evită hipoglicemia

Ai grijă de glicemia ta. Când scade glicemia, atunci îți crește anxietatea.

2. Anemia

Dacă ai anxietate trebuie să verifici dacă ai anemie.

3. Carența de fier

Carența de fier este cauza cea mai des întâlnită cauză a anemiei.

4. Hipotiroidism

Hipotiroidismul este cea mai des întâlnită și nediagnosticată patologie endocrină.

5. Mâncarea procesată

O cauză frecventă a anxietății este mâncarea, de fapt, prea multă mâncare procesată. Mâncând mâncare procesată, noi nu mai mâncăm mâncare nutritivă.

6. Eliminarea selectivă

Dacă cele cinci puncte au fost rezolvate și nu te-au ajutat, atunci poți să mergi la punctul 6, care e un pic mai laborios, pentru că trebuie să scoți selectiv anumite alimente din alimentația ta zilnică.

7. Elimină zaharurile simple

Trebuie să încercăm să scăpăm de coloranți, de îndulcitori artificiali, de gluten sau de alte alimente pe care le bănuim că ne pot face rău.

Timp de o lună nu trebuie să mai mănânci zaharuri simple. Tot ce înseamnă pâine, orez, paste, cartofi prăjiți și dulciuri.

8. Meditația

Meditația o poți facă încă de la început. E un fel de exercițiu de prevenție al anxietății. Meditează zilnic.

9. Exerciții de respirație

Un exercițiu de respirație foarte simplu de reținut este regula 4-4-8. 4 secunde inspiri, 4 secunde ții aerul și 8 secunde expiri.

10. Lifestyle echilibrat

Trebuie să avem o viață echilibrată.

@doctor.mihail

Anxietatea poate fi diminuată dacă îți ajustezi obiceiurile. Umeaza aceste 10 metode care te ajută să scapi de anxietate. ????☝????????????‍⚕️

♬ original sound - doctor.mihail

Dr. Mihail Pautov, despre alimentele care ne scad imunitatea

Dr. Mihail Pautov a dezvăluit care sunt cele patru categorii de alimente de care trebuie să te ferești în sezonul rece.

„Dacă vrei să-ți crești imunitatea, atunci trebuie să eviți aceste 4 tipuri de alimente. Oamenii vor în sezonul acesta să-și crească imunitatea și se duc la farmacie să cumpere suplimente pentru a-și crește imunitatea, care îți fac de 10 ori mai rău. Îți scad imunitatea și îți distrug sistemul imunitar, care e absolut nepregătit să se lupte cu o viroză. În primul rând, alimentele bogate în zahăr cresc producția de proteine inflamatorii, având un impact negativ asupra funcției imunitare.

„2. Prea multă sare, ea este ok, dacă o controlezi și faci sport. Eu recomand acel vârf de sare într-un pahar de apă minerală dimineața care să te energizeze, dar dacă mănânci prea multă sare, ea poate inhiba și alterează bacteriile intestinale.

3. Atenție mare la mâncare prăjită. Pe lângă faptul că ne poate îngrășa, ea este bogată într-o grupă de molecule, care se formează atunci când zaharurile acționează cu proteinele sau grăsimile în timpul gătirii la temperaturi ridicate. Se crede că aceste molecule slăbesc sistemul imunitar în mai multe moduri.

4. Îndulcitorii artificiali pot provoca dezechilibre în bacteriile intestinale, care sunt extrem de importante în generarea unui răspuns imunitar bun”, a spus Dr Mihail pe rețelele sociale.  



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Valentina Miu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel