Alimentele pe care trebuie să le ai mereu în frigider, dacă vrei să slăbești

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Specialiștii au identificat câteva obiceiuri alimentare care pot stimula pierdea kilogramelor în plus.

Atunci când vrei să slăbești, dezvoltarea unor obiceiuri alimentare sănătoase este o parte crucială din această ecuație. Trebuie să știi însă că este mult mai ușor să-ți menții aceste obiceiuri dacă ai la îndemână opțiuni alimentare nutritive și dacă renunți la orice tentații nesănătoase care nu vor face decât să te abată de la curs. Așadar, specialiștii au identificat cinci alimente sănătoase pentru o pierdere mai rapidă în greutate, pe care ar trebui să le ai mereu în frigider.

"Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a vă crea obiceiuri alimentare mai sănătoase este să stocați o mână de alimente proaspete, congelate și alimente de bază din cămară, astfel încât să puteți face cu ușurință alegeri mai bune pentru mese și gustări. Atunci când deschideți ușile frigiderului, dacă alimentele mai sănătoase sunt vizual în fața dumneavoastră, este mult mai probabil să le luați.”, spun specialiștii, potrivit EatThis

 

Te poate interesa și: Ciocolata, beneficii nebănuite. Bilic: „Efect hepatoprotector, detoxifiant, antioxidant, antiinflamator, antiviral, antibacterian, anticancerigen”

 

Ouă

Unul dintre primele alimente la care ar trebui să apelezi atunci când vrei să faci o masă rapidă și sănătoasă sunt ouăle.

Puteți folosi ouăle pentru a pregăti fără probleme mese sănătoase - de la omletă, la brioșe cu ouă - indiferent de momentul zilei. Sau, luați în considerare fierberea tare a ouălor și puneți-le înapoi în frigider pentru o gustare nutritivă pe care o puteți lua și savura oricând.

Ouăle sunt o alegere minunată pentru a vă susține eforturile de pierdere în greutate, iar cercetările susțin acest lucru. Potrivit unui studiu din 2014, persoanele care au mâncat ouă la micul dejun, spre deosebire de pâinea aburindă, au experimentat o creștere a senzației de sațietate și o scădere a greutății corporale. Alte cercetări arată că persoanele care mănâncă ouă în loc de cereale pot experimenta o sațietate mai mare și o foame redusă.

 

Legume

În continuare, în lista de alimente sănătoase pentru o pierdere în greutate mai rapidă, specialiștii sugerează: "Păstrați întotdeauna câteva opțiuni de legume în sertarul cu produse pentru a le arunca în acele ouă amestecate sau pentru a le pregăti ca garnitură, ca parte a salatelor sau pentru a le folosi în alte moduri pentru a crea volum și a adăuga nutrienți la dieta dvs.".

Există o mulțime de știință care explorează legătura pozitivă dintre consumul de legume și pierderea în greutate. De exemplu, potrivit cercetării publicate în Nutrients, studiile anterioare arată că sporirea consumului de legume ar putea duce la pierderea în greutate și la un risc redus de a lua în greutate sau de a deveni obez.

 

Fructele de sezon

Data viitoare când vă este poftă de ceva dulce, ar trebui să luați o gustare cu fructe de sezon.

Un studiu publicat în PLOS Medicine dezvăluie beneficiile pentru pierderea în greutate ale adăugării de fructe în dieta ta. Cercetarea a constatat că o creștere a consumului de fructe a fost corelată cu pierderea în greutate pe o perioadă de patru ani. Fructele care au adus cele mai multe beneficii au inclus merele, fructele de pădure și perele.

 

Dressing sănătos pentru salată

Multe dressinguri de salată pre-făcute sunt pline de calorii și grăsimi, așa că asigurați-vă că alegeți unul de bună calitate sau pregătiți-vă propriul sos pentru salată! De exemplu, puteți ascunde câteva lămâi în frigider pentru a adăuga un plus de savoare verdețurilor.

 

Gustări portabile bogate în proteine

"Iaurtul și brânza de vaci, precum și pachetele de hummus și guacamole în care să înmoi legumele și să le adaugi ca tartine la sandvișuri [sunt toate idei grozave]", spun specialiștii. În plus, luați în considerare cumpărarea de batoane de brânză individuale. Savurați-le cu fructele pentru o gustare delicioasă care vă lasă să vă simțiți sătul.

Citește și: Legumele care reduc oboseala și au efecte miraculoase asupra sănătății: „Trebuie consumate de câteva ori pe săptămână”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel