Alimentele de toamnă, beneficii pentru sănătate. Ce mâncăruri scad riscul de deces

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Alimentele de toamnă aduc o serie de beneficii sănătății. Află ce trebuie să consumi în acest sezon.

Alimentele de toamnă sunt încărcate nu doar de culori variate, ci și cu vitamine și minerale de care organismul are nevoie pentru a putea funcționa.

Recolta de toamnă aduce o varietate de legume rădăcinoase și fructe crocante, perfecte pentru a crea mese reconfortante de care să vă bucurați pe măsură ce vremea începe să se răcească.

Potrivit Clinicii Cleveland, o dietă plină de legume și fructe, împreună cu proteine, cereale și leguminoase, susține o inimă sănătoasă. Mai mult, un studiu publicat în martie 2020 în revista Neurology a constatat că vegetarienii care au mâncat o dietă bogată în nuci, legume și soia au avut un risc mai mic de accident vascular cerebral decât non-vegetarienii care au mâncat carne.

Autorii scriu că participanții care au mâncat cele cinci porții recomandate de fructe și legume pe zi au avut un risc mai mic de deces decât persoanele care au mâncat mai puține porții. Produsele sezoniere sunt cunoscute pentru prospețimea lor și valoarea nutritivă, iar dacă sunt de la o fermă locală, acest lucru reduce amprenta de carbon, arată Every Day Health.

Merele îmbunătățesc sănătatea creierului

Flavonoidele din mere pot îmbunătăți sănătatea creierului. S-ar putea să nu existe fructe mai populare în timpul sezonului de toamnă decât merele - și sunt greu de ratat, cu atât de multe soiuri colorate din care să alegeți. Un măr mediu are aproape 4,8 grame (g) de fibre, ceea ce vă oferă aproximativ 17% din doză zilnică recomandată.

Vitamina E servește ca antioxidant solubil în grăsimi, vitamina B1 - cunoscută și sub numele de tiamină - este necesară pentru creștere și dezvoltare, iar vitamina B6 este esențială pentru metabolismul proteinelor.

Merele sunt, de asemenea, o sursă bogată de polifenoli, un grup important de antioxidanți. Antioxidanții sunt compuși care vă protejează celulele de radicalii liberi - molecule dăunătoare care contribuie la dezvoltarea unor afecțiuni cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul .

Deși etichetele nutriționale nu enumeră acești compuși vegetali, ei sunt probabil responsabili pentru multe dintre beneficiile pentru sănătate ale merelor Pentru a profita la maximum de mere, lăsați-le cu coaja, deoarece aceasta conține jumătate din fibre și majoritatea polifenolilor.

Citește continuarea pe dcmedical.ro



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel