Alimentele care reduc riscul de cancer: ce schimbări produc în organism

Data publicării:
Unsplash.com/ autor Dan-Cristian Pădureț
Descriere foto: Unsplash.com/ autor Dan-Cristian Pădureț

Alimentele pe care le consumăm au capacitatea de a ne proteja (sau nu) de cancer. Iată modul în care alimentele au efect anticancerigen.

Cancerul este o boală cauzată de diviziunea incontrolabilă a celulelor anormale în orice parte a corpului. Sistemul imunitar al organismului se află în mare parte în intestin, motiv pentru care ceea ce mâncăm și absorbim este esențial în lupta împotriva prevenirii cancerului.

Mâncarea este cheia prevenirii cancerului, explică nutriționistul Janvi Chitalia, antrenor integrator în sănătatea microbiomului intestinal și nutriționist funcțional și fondator al Body Cocoon. Potrivit acestuia, mâncarea ar trebui privită ca un medicament, sau să credem în puterile vindecătoare ale alimentelor naturale. El explică despre proprietățile aimentelor:

Ceaiul verde favorizează angiogeneza. Se știe că trei până la patru căni de ceai verde au proprietăți anti-cancer și fitonutrienți și antioxidante

Mure

Citrice

Extract din semințe de struguri

Ulei de măsline

De asemenea, este esențial să elimini sau să minimizezi toxinele, să echilibrezi hormonii, să minimizezi inflamațiile și să te asiguri că capacitatea ta de detoxifiere este mare.

Cum reduc alimentele riscul de cancer, aflați de pe DC Medical.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel