Alimentele care provoacă tăcut CUPEROZA: Deshidratare, se strânge fața și USTURĂ. Dacă nu tratezi, ajungi în stadiul următor

Data publicării:
Foto Unsplash / autor Coline Haslé
Descriere foto: Foto Unsplash / autor Coline Haslé

Ce este cuperoza și cum apare. Care sunt alimentele, băuturile și obiceiurile care o declanșează fără să ne dăm seama.

"Cuperoza este o afecțiune fasculară, e una din stadiile acneei rozacee. Numele ei vine din franțuzescul cuperoz, care înseamnă "cupă de trandafir".

Asta presupune că pacienții respectivi observă că fața lor se înroșește foarte ușor, mai ales în variații de temperatură, la emoții extreme sau atunci când mănâncă anumite alimente și care cu timpul începe să determine deshidratare cutanată, simțim că fața se strânge, ne ustură, iar dacă afecțiunea avansează, ne putem trezi cu stadiile următoare de acnee propriu-zisă, acnee rozacee", a declarat Dr Viviana Iordache, în exclusivitate pentru DC MEDICAL. 

Cum știi că ai cuperoză
 

"În primă fază, și la cei mai mulți pacienți. Sunt și pacienți la care afecțiunea se întinde pe zone mai mari, la unii pe toată fața, iar la alții poate să cuprindă gâtul și decolteul. Diagnosticul se pune foarte ușor, este unul clinic. Adică prezentarea la medicul deramtolog va duce la un diagnostic foarte simplu. 

În cazul în care medicul dermatolog bănuiește că există posibilitatea unei combinații sau există posibilitatea ca diagnosticul să fie interpretat greșit și să vorbim despre dermatite, de exemplu despre dermatite de contact, dermatite atopice sau iritative, atunci va face o anamneză sau chiar anumite investigații pe linie alergologică. Dacă bănuim boli de piele, pentru că mai există boli serioase și exemplu clasic e lupusul sistemic, în care se înroșește tot centrul feței, în fluture, respectiv nasul și pomeții, atunci se fac, de fapt, investigațiile ca pentru lupus sistemic, nu ca pentru cuperoză. 

Altfel, mai ales combinat cu gene, adică dacă știm în neam că am avut persoane care au această afecțiune și cu simptomele, diagnosticul e destul de ușor și se pune la o simplă consultație dermatologică", a mai spus medicul.

Citește continuarea pe DC Medical și află care sunt alimentele de la care apare cuperoza.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel