Alimentele care combat anxietatea. Dr. Oz a dezvăluit cum puteți reduce stresul și stările de neliniște

Data actualizării: | Data publicării:
Năut, sursa pixabay/ autor PDPics
Descriere foto: Năut, sursa pixabay/ autor PDPics

De la tulburarea de anxietate generalizată (GAD) la anxietatea socială, bolile psihice sunt în creștere, și nu doar din cauza recentei pandemii. Persoanele care suferă de anxietate pot avea și simptome fizice, cum ar fi dureri de stomac și dureri de cap. 

Renumitul doctor Mehmet Oz, chirurg de inimă, a postat pe Twitter un link către un articol din 2017 care susținea că anumite alimente pot "reduce stresul și anxietatea": "Anxietatea poate fi o problemă care scade rezistența unui organism. O puteți combate în mod natural cu aceste 7 alimente". 


Dr. Oz a primit unele reacții negative pentru acest articol. Kavin Senapathy, colaborator al revistei Forbes, a declarat că Dr. Oz nu ar fi trebuit să facă astfel de afirmații. "A sugera că tulburările de anxietate pot fi tratate cu alimente este iresponsabil - aceste tulburări afectează milioane de americani și sunt adesea debilitante", a scris Senapathy. 


Deși știm că o schimbare a dietei nu poate trata singură anxietatea, ea poate ajuta atunci când vine vorba de ameliorarea simptomelor. Am analizat în continuare afirmațiile făcute de Dr. Oz.


Încercați aceste alimente dacă vă simțiți anxios


Năutul este unul dintre alimentele care combat anxietatea, potrivit medicului Dr. Oz. Karen Ansel, un dietetician din New York, este de acord cu faptul că năutul poate reduce stresul. "Năutul prăjit este o gustare uimitoare pentru a alunga anxietatea, deoarece este bogat în vitamina B6, care este necesară pentru ca creierul tău să fabrice serotonină", a declarat ea pentru Everyday Health. Dr. Oz apreciază faptul că năutul este bogat în fier, deoarece un nivel scăzut de fier poate duce la amețeli, bătăi accelerate ale inimii și depresie.


Un alt aliment anti-anxietate pe care Dr. Oz îl menționează este ciocolata neagră, care este bogată în antioxidanți și despre care se știe că crește nivelul de serotonină. Un studiu din 2009 publicat în Journal of Proteome Research sugerează că un consum zilnic de aproximativ 1,4 uncii de ciocolată neagră poate ajuta la minimizarea producției de cortizol (hormonul stresului). Mai mult, Sarah Gold Anzlovar, un dietetician din Boston, a declarat pentru Everyday Health că ciocolata neagră vă poate îmbunătăți starea de spirit.


Ceaiul de mușețel se află, de asemenea, pe lista lui Dr. Oz de alimente care pot reduce anxietatea, iar Healthline notează că acest ceai are proprietăți sedative și relaxante. Un studiu din 2016, publicat în Phytomedicine, a indicat chiar că un consum de mușețel pe termen lung poate reduce semnificativ simptomele de GAD moderat până la sever.

 

Citește și: Zodiile și mâncarea: Alimentele potrivite fiecărui semn zodiacal



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel