Alimente de evitat în POST. Care dintre ele este bombă calorică

Data publicării:
Sursa foto:unsplash, autor Fernanda Martinez
Descriere foto: Sursa foto:unsplash, autor Fernanda Martinez

Ce alimente trebuie să evităm în post și cu ce produse sănătoase le putem înlocui?

Mulți dintre noi fac greșeli de alimentație în perioada postului din cauza limitării produselor de origine animală. Mai mult decât atât, anumite alimente pe care le consumăm în mod regulat în post au efecte extrem de nocive asupra sănătății.

Bomba calorică

Pateul vegetal este una dintre cele mai consumate produse în perioada postului. Din păcate „combinația dintre pâine și pateu vegetal este foarte dăunătoare pentru organism și devine o bombă calorică", a declarat nutriționistul Mario Popescu pentru emisiunea "Vorbește lumea" de la Pro TV. Mai mult decât atât,  „pâine albă are un indice glicemic foarte mărit", iar acest lucru va determina creștere în greutate.

Putem înlocui pateul vegetal cu un alt produs asemănător, dar foarte sănătos : „ne putem face în casă un pate vegetal din năut și cartofi”, anunță nutriționistul.

Soia

În trecut „a fost o campanie de marketing foarte agresivă cu privire la beneficiile pe care le aduce soia pentru sănătate", dezvlăluiește nutriționistul. Acest lucru nu este departe de adevăr, DAR nu se aplică produselor din soia modificate genetic. Din păcate, cele mai multe produse din soia de pe piață sunt modificate genetic, iar tofu este unul dintre cele mai populare. El avertizează că "este bine sa evităm consumul de soia deoarece perturbă foarte mult balanța hormonală".

Carmen Brumă, alimentul IDEAL în perioada postului: „Ține de foame, te satură și îți asigură energie”

 

Mezelurile

Așa cum spune și nutriționistul, „despre mezeluri în general nu am o părere foarte bună”, iar alimentele vegetale de acest tip sunt și mai periculoase pentru sănătate. Din acest motiv, mezelurile ar trebui eliminate total din alimentație.

Cartofii prăjiți

„Problema cu ei este că nu îi consumăm doar în post", declară Mario Popescu și anunță că ne putem bucura de același gust în cazul în care îi preparăm altfel: „putem să tăiem cartofii pai și să îi gătim în cuptor".

Citește continuarea pe DC MEDICAL

 

Reguli de urmat în Postul Paștelui. Preot: Degeaba mâncăm cartofi și fasole, dacă suntem răiGoogle News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel