Reguli de urmat în Postul Paștelui. Preot: Degeaba mâncăm cartofi și fasole, dacă suntem răi

Data actualizării: | Data publicării:
Captură video Youtube/ Vorbește Lumea
Descriere foto: Captură video Youtube/ Vorbește Lumea

Preotul Vasile Ioana a vorbit despre regulile pe care trebuie să le urmăm, în acest post sfânt.

Ne aflăm într-una dintre cele mai importante perioade din viața unui creștin și, anume, postul Paștelui. Acesta este momentul în care trebuie să devenim mai buni, să ne schimbăm stilul de viață și să-i ajutăm pe cei aflați la necaz, spun preoții. 

"Postul nu este o taină în sine, ci este un mijloc de purificare a sufletului, este un ritual de purificare, prin care te apropii de Dumnezeu. Postul plăcut lui Dumnezeu, ce i-ar plăcea lui Dumnezeu să facem noi, în această perioadă este, în primul rând, schimbarea stilului de viață, eliberarea de patimi. Dacă ești nervos, lacom, trebuie să identifici ce defect ai și ce ai vrea să schimbi, pentru că postul te ajută să schimbi ce e rău în tine. Degeaba mâncăm cartofi și fasole, dacă suntem răi. Al doilea lucru, este să avem un post al simțurilor. Degeaba mănânci fasole, dacă nu ai grijă de simțurile tale. Postul ochilor: este prea mult consum de pornografie, în rândul bărbaților, de aceea trebuie să avem ochiul curat. Postul gurii: e prea multă bârfă, nu trebuie să vorbim de rău aproapele, trebuie să mai si tăcem, să stăm în pace.

A treia categorie este postul alimentar. Eliminăm alimentele de origine animală. Dacă ai o problemă de sănătate, atunci mergi la Duhovnic și primești aprobare de a mânca de dulce, dar omul sănătos trebuie să mănânce de post. Ar trebui să mai încercăm postul negru, pentru oprirea războiului.", a declarat preotul Vasile Ioana, în cadrul emisiunii Vorbește Lumea, de pe ProTV.

Rugăciunea, esențială în post

Părintele a subliniat și faptul că nu trebuie să uităm să ne rugăm, în tot acest post.

"Ultimul aspect este rugăciunea, care este înălțarea gândurilor și minții noastre. Altă aripă a postului este fapta bună: împarte pâinea ta cu cel flămând. Fă fapte bune, acum este timpul. Nu poți să spui că ții post, dacă ești la fel de egoist ca înainte, încearcă să te pui pe tine în slujba oamenilor. Degeaba ai bani, dacă nu dai din ei.", a mai spus acesta. 

"Până la Paște războiul se va opri"

Preotul are credință că până la Paște, războiul se va încheia, dacă ne rugăm cu toții.

"Foarte mulți oameni îmi spun: părinte, am început să urăsc, pe cei care fac atâta nedreptate, în țara aceea. Am început să mă sperii, când deschid televizorul și aud de război. E un șoc traumatic pe sufletele oamenilor buni. Este foarte trist, că în fața unei drame de tipul ăsta, foarte mulți stau doar în fața televizorului și se miră. Nu e suficient. Ne-am învățat așa de comozi, prea comozi. Ar trebui să ieșim puțin din confort și să schimbăm ceva, să facem ceva cu viața noastră. Perioada asta, la câte rugăciuni facem toți, eu cred că Dumnezeu se va milostivi și va opri. Am nădejde, că până la Paște se va opri, pentru că e multă rugăciune." , a continuat părintele.Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Andreea Cercel | Categorie: Vedete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel