Aceste alimente conțin calorii goale. Limitează-le consumul dacă vrei să slăbești

Data publicării:
Sursa foto: pexels.com
Descriere foto: Sursa foto: pexels.com

Aceste alimente conțin calorii goale, de aceea nutriționiștii recomandă să le limitați consumul dacă vreți să slăbiți.

Când vorbim despre „calorii goale”, ne referim la caloriile conținute de alimente care, pe lângă aportul de energie, nu oferă și cantitatea potrivită de nutrienți utili. Dar care sunt alimentele și sau băuturile care conțin „calorii goale”?  

Practic, acestea sunt alimentele sau băuturile nesănătoase, care tind să te îngrașe fără a ne furniza vitamine, minerale, fibre și proteine.

Prin „calorii goale” înțelegem acele calorii conținute în unele alimente procesate, bogate în grăsimi, zaharuri simple și alcool și care au o valoare nutritivă scăzută, dată de deficitul de vitamine și săruri minerale. 

În schimb, aceste alimente au o valoare ridicată de energie, care crește foarte mult aportul caloric și care te face să consumi mai multe alimente.

Nivelul ridicat de zaharuri, conținut într-un procent mare în alimentele cu calorii goale, crește  glicemia, urmată de o stare de hipoglicemie. 

Spre exemplu, băuturile dulci sau sucurile de fructe conțin calorii goale, de aceea trebuie să citești etichetele și să verifici prezența zaharurilor. 

Este de preferat să consumi dulcețuri cu conținut scăzut de zahăr și să alegi fructele proaspete în detrimentul ciocolatei. De asemenea, ar trebuie să eviți alimentele care conțin margarină.

Alimentele care conțin calorii goale sunt: chipsurile, bomboanele, guma de mestecat, alcoolul,  alimentele, făcute din făină rafinată și zaharuri.

Alimentele aparent inofensive, care conțin calorii goale sunt: iaurt cu fructe, cereale procesate,  biscuiți, băuturile vegetale dulci.

Nu trebuie să elimini complet aceste alimente. Este important, să le consumi cu moderație, fiind conștienți că nu vă furnizează nutrienții utili organismului. Prin urmare, este esențial să compensați cât mai mult cu alimente sănătoase și naturale.

Citește continuarea pe DC Medical



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel