9 alimente bogate în Omega 6. Beneficii pentru sănătatea corpului

Data actualizării: | Data publicării:
Tofu, foto Unsplash/ sursa Yoav Aziz
Descriere foto: Tofu, foto Unsplash/ sursa Yoav Aziz

Organismul nu are această capacitate de a produce cantitatea necesară de Omega 6. Iată care sunt alimentele bogate în acizi grași. 

Acizii grași Omega 6 ajută la reducerea riscului cardiac, reducerea nivelului de colesterol din sânge, reducerea riscului de cancer, dar și în refacerea mușchilor după un antrenament solicitant, potrivit American Heart Association. 


Mai mult, acizii grasi Omega 6 combat inflamația produsă la nivelul musculaturii. Ceea ce este foarte important de respectat, este raportul dintre Omega 6 si Omega 3.


Iată o listă cu alimentele bogate în Omega 6:


1. Tofu 


Tofu este un exemplu de mâncare sănătoasă care conține acizi grași Omega 6. Tofu este, de asemenea, o sursă excelentă de fibre.


2. Nuci


Nucile ar putea fi unul dintre cele mai bune alimente pentru creier, datorită nivelului ridicat de Omega 3. Consumul de nuci este benefic pentru reducerea tulburărilor cerebrale, a bolilor de inimă și a diabetului de tip 2, potrivit unui studiu publicat în Nutrients. 


3. Ulei de șofrănel


Uleiurile sunt o sursă obișnuită de acizi grași Omega 6, iar uleiul de șofran nu face excepție. Uleiul de măsline este o sursă bună de acizi grași Omega 3, dar conține niveluri scăzute de Omega 6.


4. Semințe de floarea-soarelui 


Semințele de floarea-soarelui nu numai că sunt o alegere de top atunci când vine vorba de vitamina E , un puternic antioxidant, dar oferă acizi grași Omega 6.


5. Ulei de nucă


Uleiul de nucă este o sursă bună de grăsime sănătoasă pentru inimă , inclusiv omega-6. Uleiul de nuc are, de asemenea, un gust excelent, în special când este rece.

6. Nuci de Brazilia 


Nucile de Brazilia sunt bogate în seleniu, un nutrient benefic pentru sănătatea tiroidei, dar și a sistemului reproductiv. 


7. Semințe de dovleac


Sunt o gustare cu conținut scăzut de carbohidrați, bogată în proteine, care se potrivește excelent cu iaurtul, fulgi de ovăz și salata preferată. Semințele de dovleac conțin zinc, magneziu și fier. 


8. Unt de arahide


Untul de arahide este un amestec perfect pentru a obține mai multă grăsime sănătoasă. 


9. Avocado


Avocado are un conținut ridicat de Omega 6. Lista fructelor bogate în acizi grași Omega-3 este restrânsă: avocado, banane, zmeura, căpșune, afine, mango, piersici și ananas. Sunt extrem de bogate în vitamine și minerale.

 

Citește și: Piersici, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce este bine să le consumi



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Bianca Moldoveanu | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel