Piersici, beneficii uimitoare pentru sănătate. De ce este bine să le consumi

Data publicării:
Piersici, sursa pixabay/ autor Couleur
Descriere foto: Piersici, sursa pixabay/ autor Couleur

Piersicile sunt printre cele mai gustoase fructe, dar sunt și un remediu natural împotriva multor probleme de sănătate.

Iată care sunt cele mai importante beneficii ale piersicilor pentru sănătate:

Sunt bogate în antioxidanți

Fructele sunt surse bogate de antioxidanți, deoarece conțin acid clorogenic, un antioxidant cu beneficii puternice pentru sănătate. În compoziția piersicilor se regăsesc și compuși fenolici precum luteină, beta-criptoxantina și zeaxantină, care contribuie la activitatea antioxidantă a fructelor.

Previn bolile de inimă

Piersicile conțin compuși care pot ajuta la reducerea factorilor de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi hipertensiunea arterială, precum și nivelurile de trigliceride și colesterol.

Protejează vederea

Piersicile au în compoziție o cantitate mare de betacaroten, un antioxidant esențial pentru sănătatea ochilor. Consumul regulat al fructelor previn apariția cataractei și a degenerescenței maculare, boală care poate duce la orbire, odată cu înaintarea în vârstă.

Previn apariția obezității

Piersicile nu conțin grăsimi, au foarte puține calorii și conțin compuși bioactivi, care previn apariția obezității și a bolilor asociate cu aceasta. Zahărul din compoziția fructului este natural și nu are efecte adverse asupra organismului.

Protejează sistemul nervos

Magneziul din compoziția piersicilor previne apariția stărilor de anxietate, dar și a stresului. Fructele sunt bogate în vitamina B, nutrient care are efecte asemănătoare serotoninei, hormonul fericirii.

Îmbunătățesc digestia

Piersicile sunt bogate în fibre, iar asta ajută la echilibrarea tranzitul intestinal și îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv. De asemenea, fructele sunt benefice în combaterea bolilor precum constipația, gastrita, ulcerul sau hemoroizii, potrivit healthline.com

 Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Romina Băluță | Categorie: Sanatate


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel