6 greșeli care nu te lasă să slăbești. Carmen Brumă: „Răspunsul e simplu”

Data actualizării: | Data publicării:

Carmen Brumă a dezvăluit care sunt cele 6 greșeli pe care e posibil să le faci și din cauza cărora nu reușești să slăbești”

„Am început să merg la sala, încerc să mănânc sănătos și cu toate astea nu slăbesc ba din contra am mai pus câteva kilograme”. Primesc des astfel de mesaje așa că m-am gândit să rezum câteva din lucrurile care vă sabotează eforturile. Daca te regăsești în mesajul anterior e posibil să faci una sau mai multe dintre greșelile de mai jos:

1.Supraestimezi antrenamentul și efectele lui. Daca ai senzația că poți să mănânci orice și oricât pentru că te duci de 2-3 ori pe săptămână la sala, te înșeli. Daca vrei să slăbești NU ESTE SUFICIENT să mănânci sănătos și să mergi la sala. Trebuie să mai ai și un DEFICIT CALORIC, adică să consumi mai multe calorii decât introduci prin mâncare. Din experiență mea, antrenamentele de intensitate moderata măresc pofta de mâncare iar antrenamentele foarte intense o scad.

2.“Mâncatul sănătos” nu garantează slăbirea ba poate foarte ușor să îngrașe. Migdalele, somonul, nucile, brânză, cartofii la cuptor, hummus etc. sunt toate foarte sănătoase dar și foarte calorice. Daca le mănânci “la liber” fară control pentru că sunt ” safe”, s-ar putea să ai o surpriza neplăcută atunci când te vei măsură/cântari.

3.Daca “mersul la sala” scade nivelul activității fizice nestructurate din programul tău zilnic, iar nu e bine. Pe înțelesul tuturor , daca te duci la sala 2 ore pe zi iar după aia zaci pe un scaun/canapea și nu mai ai niciun fel de alta activitate ( mers pe jos, spălat, calcat, carat 3 sacose etc) și mănânci un pic mai mult , să nu te mire daca nu vei slabi sau chiar te vei îngrașă.

4.“Eu am eliminat zaharul și l-am înlocuit cu mierea “. Alta greșeală pe care o aud des de la oamenii care vor să slăbească. De ce? O linguriță de miere are 8-10 g și 25-30 cal. O linguriță de zahar are 5 g și 15-20 cal. Deci mierea e mai densa și la volume egale conține mai multe calorii. Se absoarbe rapid în sânge, creste brusc glicemia, e formata tot din molecule de glucoza și fructoza și o consumam cu generozitate fară mustrări de conștiință.

5.” Eu nu beau apa în timpul antrenamentului și 2-3 ore după că să slăbesc”. GREȘIT. Nu ești sportiv de performanta care are de făcut cantarul în câteva ore, ești o persoana care vrea să elimine GRĂSIMEA, adică să slăbească. Din păcate organismul nostru renunță la grăsime cu mare greutate, în ultimul rand. Elimina mai întăi apa, apoi conținutul intestinal, glicogenul, masa musculara și abia apoi grăsimea. Când pune la loc, acumulează exclusiv grăsime. Lipsa hidratării afectează în mod negativ procesul de slăbire de asta e nevoie să bei apa daca vrei să dai jos grăsime. Atât în timpul antrenamentului cât și după.

6. “Nu înțeleg de ce nu slăbesc, mănânc o singura masa pe zi seara”. Este una dintre frazele pe care le aud cel mai des. Răspunsul e simplu. Tocmai de aceea nu slăbești pentru că mănânci o singura data pe zi, seara, iar organismul înfometat pe parcursul zilei stochează tot ce-i dai seara sub forma de grăsime. “Ciugulitul” în permanenta, fie chiar și de alimente sănătoase, este la fel de păgubos când vine vorba despre slăbit. Varianta sigura și sănătoasă trebuie să aibă 3 mese ( plus minus 2 gustări) sau 2 mese și o gustare.”, a dezvăluit Carmen Brumă pe blogul său. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carmen Bruma (@carmenbrumaofficial)

 


CUM IȚI PREGĂTEȘTI CORPUL PENTRU VARA, 5 REGULI SIMPLE ȘI EFICIENTE

 

Carmen Brumă a explicat care sunt cele 5 reguli simple pentru a intra în formă pentru plajă.

„1. Eliminați alcoolul, zaharul, mezelurile, soia , prăjelile
2. Mâncați ( cel puțin) 2 legume proaspete diferite ( preferabil, de sezon) la fiecare masa ( sau macar la doua dintre cele 3)
3. Nu ciuguli intre mese chiar daca este vorba despre alimente considerate sănătoase
4. Hidratează-te cu apa!
5. Încearcă să schimbi compoziția corporala în favoarea masei musculare! Faceți antrenamente de tip HIIT și variați exercițiile”, a scris vedeta pe Instagram. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel