6 alimente pe care să le mănânci de Revelion, ca să îți meargă bine tot anul. Meniu pentru belșug și sănătate

Data actualizării: | Data publicării:
Tradiții și obiceiuri de Revelion. foto Unsplash.com/ autor Artem Kniaz
Descriere foto: Tradiții și obiceiuri de Revelion. foto Unsplash.com/ autor Artem Kniaz

În lume, există mai multe tradiții și superstiții legate de Anul Nou. Iată care sunt alimentele considerate aducătoare de noroc, dacă sunt consumate de Revelion.

 

Masa de Revelion este întotdeauna specială. Alimentele alese cu grijă, cele mai frumoase farfurii și pahare. Ca să nu mai vorbim de hainele purtate în noaptea de Anul Nou.

Pe lângă grija estetică pe care o au oamenii pentru această seară specială, în lume, există o serie de tradiții și superstiții, pe care mulți le urmează cu sfințenie.

De la banalul purtat de lenjerie roșie, la banii dosiți prin buzunare, sărutatul sub vâsc și dorința de la miezul nopții, până la unele tradiții mai complicate, cum ar fi meniu pentru noroc și prosperitate. 

 Megan Elias, scriitoare culinară și director al programului de gastronomie de la Universitatea din Boston și cu Linda Pelaccio, care găzduiește emisiunea radio culinară "A Taste of the Past", a dezvăluit, pentru USAToday, care sunt cele mai populare superstiții culinare de la masa de Revelion. 

 

Mazăre și linte

 

Alimentele rotunde seamănă cu monedele și banii. Unii cred că dacă mănânci aceste alimente de Revelion, vei avea noroc de bani în noul an. 

Dacă mâncați mazăre cu verdeață și pâine de porumb, atunci este și mai bine, având în vedere că verdele este culoarea banilor, iar pâinea de porumb evocă aurul.

Mazărea este servită cu orez în mod tradițional din sudul Statelor Unite, numit "Hoppin' John", pentru noaptea de Anul Nou. Sau, mazărea poate face parte dintr-o supă.  

În Italia,  tradiția spune că lintea trebuie consumată cu carnea de porc pentru un an nou prosper.

 

12 boabe de struguri


Spaniolii mănâncă 12 struguri atunci când ceasul bate miezul nopții în noaptea de Anul Nou.

După cum spune tradiția, se consumă 12 struguri la miezul nopții, câte unul pentru fiecare lună a anului. Potrivit unei legende, ritualul a început în Spania în jurul anului 1900, când un cultivator de struguri a avut o recoltă abundentă și s-a gândit să dăruiască și vecinilor din „belșugul” său. 

Oricum ar fi, această  tradiție  s-a răspândit în multe țări din America Latină. 


Carne de porc

 

Porcii au fost mult timp considerați norocoși.

Un fel de mâncare norocoasă populară de Anul Nou în Germania este carnea de porc. așezată pe un pat de varză.

 

Tăiței de orez

 

Tăiețeii sunt lungi, iar această lungime este considerată a simboliza viața lungă și norocul.

În Japonia, tăițeii sunt serviți de Anul Nou. În China, în timpul Anului Nou Chinezesc (sau Anul Nou Lunar), care cade pe 25 ianuarie anul viitor.


Pește întreg


Mâncatul unui pește întreg a devenit o altă tradiție de 31 decembrie în întreaga lume. De ce? Poate pentru că, în vremuri de restriște, oamenii economiseau tot ce puteau - inclusiv pește - pentru a mânca la o ocazie specială. Heringul este un pește ales în țările din Europa de Est. În Germania, cei care caută să obțină norocul în noul an fac mai mult decât să mănânce un crap întreg: Își păstrează solzi de pește în portofel pentru un plus de noroc.

 

Semințe de rodie

 

Semințele sunt rotunde și asemănătoare unei monede, ceea ce le face automat norocoase, conform tradițiilor. Rodiile, care provin din Orientul Mijlociu, au, de asemenea, sens să fie consumate de Anul Nou, deoarece se întâmplă să fie coapte în acea perioadă a anului. În plus, semințele sunt asociate cu viața și fertilitatea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Veronica Mavrodin | Categorie: Lifestyle


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel