6 alimente de care să nu te atingi niciodată seara, potrivit unui dietetician

Data publicării:
6 alimente de care să nu te atingi niciodată seara, potrivit unui dietetician. FotoUnsplash.com/ autor Shane
Descriere foto: 6 alimente de care să nu te atingi niciodată seara, potrivit unui dietetician. FotoUnsplash.com/ autor Shane

Să mănânci ceva înainte de culcare sau nu? Asta e întrebarea. Pe de o parte, să adormi cu stomacul gol poate activa cortizolul, hormonul stresului. Dar, pe de altă parte, consumul anumitor alimente înainte de a te băga, seara, în pat, îți poate perturba somnul. 

6 alimente și băuturi de evitat înainte de culcare:
 

 

1. Alimente picante

Dacă ești un mare fan al alimentelor picante, este mai bine să le mănânci la prânz sau la o cină devreme, spune dieteticianul Julie Stefanski, mai ales dacă ai de-a face cu arsuri la stomac.

Asta pentru că, spre exemplu, curry-ul tău preferat poate declanșa reflux gastric, chiar și în miezul nopții, după ce ai adormit deja. Alimentele picante au, de asemenea, niveluri ridicate de capsaicină, o substanță chimică care crește temperatura corpului, care poate interfera și cu somnul.

2. Alcool

Stefanski remarcă faptul că alcoolul este bine cunoscut pentru perturbarea somnului și multe cercetări confirmă acest lucru. Nu numai că interferează cu somnul REM, dar poate face și trezirea mult mai dificilă.

 

Citește continuarea pe DC Medical.

.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Diete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel