6 alimente care anihilează mirosul de usturoi din respirație. Sunt cele mai eficiente

Data publicării:
Usturoi, sursa pixabay/ autor Steve Buissinne
Descriere foto: Usturoi, sursa pixabay/ autor Steve Buissinne

Profesorul Dan Vodnar, care predă Gastronomie Moleculară la USAMV Cluj, dezvăluie cum putem diminua mirosul de usturoi din respirație cu ingrediente naturale. 

"Usturoiul este un ingredient popular în bucătărie, datorită mirosului puternic și a aromei pe care o dă preparatelor culinare. Cu toate acestea, cu toții ne confruntăm cu efectul nedorit dat de consumul de usturoi, și anume o respirație neplăcută.

Cum putem diminua mirosul de usturoi din respirație?
 

Alicina reprezintă compusul de apărare al usturoiului împotriva atacului dăunătorilor. Când planta de usturoi este atacată sau rănită, aceasta produce alicină prin intermediul unei reacții enzimatice. Același lucru are loc și atunci când tăiem sau zdrobim usturoiul. Tot alicina este responsabilă și de mirosul neplăcut pe care îl resimțim după ce consumăm usturoi. Atunci când intră în procesul de digestie, alicina din usturoi produce substanțe sulfurice, cu un miros înțepător și ușor de distins, care cauzează o respirație neplăcută",  a precizat Dan Vodnar în rubrica "Știință cu sare și piper", potrivit DC Medical.


Citește continuarea pe DC Medical. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Spectacola și pe Google News

Autorul articolului: Spectacola | Categorie: Retete


Get it on App Store Get it on Google Play


DC Media Group Audience

pixel